Avrupa Kalkınma Bankası’ndan Piazza AVM’ye 30 milyon Euro kredi!

Avrupa Kalkınma Bankası’ndan Piazza AVM’ye 30 milyon Euro kredi!
Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası, Rönesans Holding grup şirketlerinden Rönesans Gayrimenkul Yatırım A.Ş.’ye (RGY) 6 Şubat depremlerinden etkilenen bölgeleri destekleme programı kapsamında 30 milyon euroluk uzun vadeli finansman sağladığı açıklandı.


Avrupa Birliği’nin garantisiyle desteklenecek finansman ile bölge halkının geçim kaynaklarının korunması amaçlanıyor. Kredi ile Kahramanmaraş ve Şanlıurfa’daki Piazza Alışveriş Merkezlerine destek sağlanması hedefleniyor. Kadınlara yönelik beceri geliştirme programı ve zanaat üretimi eğitimlerinin de finanse edileceği kredinin deprem sonrası yaşanan göç nedeniyle iş gücü eksikliğiyle karşı karşıya kalan AVM kiracılarına satış eğitimleri gibi konularda da fayda sağlaması bekleniyor.

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’nın Birinci Başkan Yardımcısı Jürgen Rigterink, şunları söyledi: “Ziyaretim sırasında bölgede depremlerin bıraktığı yıkıcı etkiyi görmek beni şok etti ve üzdü, ancak buradaki yerel halkın dayanıklılığı ve kararlılığı beni etkilemeye devam ediyor. Yeniden inşa uzun bir süreçtir ve birçok yıl alabilir, özel sektörün potansiyeline yeniden kavuşması ile başlayacaktır. Gururla söyleyebilirim ki, başlangıçtaki 1,5 milyar euroluk deprem yatırım paketimizin yarısından fazlasını kullanıma sunduk. Bölgenin geçim kaynaklarını koruyan projeleri destekleyerek Türkiye’nin yanında olmaya devam edeceğiz.”

DEPREM KOORDİNASYON MERKEZİ OLDU

Yapılan açıklamaya göre, 6 Şubat depremlerinin hemen ardından Kahramanmaraş’ta hayati bir nokta haline gelen Kahramanmaraş Piazza Alışveriş Merkezi, depremden etkilenen vatandaşların acil ve temel ihtiyaçlarının karşılanması ve 1000 deprem mağduruna geçici barınma sağlanması gibi kritik bir rol üstlenmişti. Fay hattının üzerinde bulunmasına rağmen yapısal bir hasar almayan Kahramanmaraş Piazza AVM, depremin ilk anından itibaren deprem koordinasyon merkezi olarak kullanıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.