4. Bölge Teşkilat Eğitim Toplantısı Yapıldı

4. Bölge Teşkilat Eğitim Toplantısı Yapıldı
Kahramanmaraş Sağlık-Sen Şubesi Mersinde düzenlenen 4. Bölge Teşkilat Eğitim Toplantısına Yönetim Kurulu Üyeleri, tüm İlçe Ve İşyeri Temsilcileriyle birlikte katılarak 2016-2017 dönemini kapsayan toplu sözleşme kazanımları hakkında bilgilendirildi.

 Kahramanmaraş Sağlık-Sen Şubesi Mersinde düzenlenen  4. Bölge Teşkilat Eğitim Toplantısına Yönetim Kurulu Üyeleri, tüm İlçe Ve İşyeri Temsilcileriyle birlikte katılarak 2016-2017 dönemini kapsayan toplu sözleşme kazanımları hakkında bilgilendirildi.

12 Şubenin katıldığı toplantıda Toplantının açılışında konuşan Sağlık-Sen Genel Başkanı  Metin Memiş, sendikal çalışmaların yanı sıra ülke gündemine yönelik değerlendirmelerde bulundu.  Memiş Sağlık-Sen ve mensubu olduğumuz Memur-Sen camiasının omuzlarında ilerleyen bu hareketin, kadim medeniyet topraklarımızda iyiliği ve adaleti hakim kılmak için yaşadığını ifade etti.

 Sağlık Sen kadroları olarak Hak’tan aldığımız ilhamla haksızlığa karşı, zulme karşı çok değerli bir duruş sergilediklerini belirten Memiş, ülkemiz ve bölgemiz üzerindeki oyunları hep birlikte gördüğümüzü, birliğimizi, kardeşliğimizi, mefkuremizi  yok etmek için en kirli, en vahşi planların sergilendiğini dile getirdi.

Her türlü değeri kirli ruhlarıyla kirleten şer odaklarının asla hedefine ulaşamayacağını, onların umudunu kıracak olanın bu ailenin mensupları olduğunu söyleyen Memiş, “Biz dik durduğumuz sürece, değerlerimize ve mefkuremize bağlı kaldığımız sürece, hiçbir zaman bu vatanda, iyi kötüye muhtaç olmayacaktır. Belaların, kötülüğün def edilmesi, iyiliğin ve güzelliğin hakim olacağı yeniden istikrarlı bir Türkiye için Memur-Sen olarak, Sağlık-Sen olarak bizler buradayız” dedi.

1-20160308115819.jpg

Eğitim Programında, Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Örnek teşkilata mevzuat ve toplu sözleşme kazanımları hakkında sunum yaptı, soruları cevaplandırdı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı çalışanlarıyla ayrıca bir toplantı düzenleyen Örnek, çalışanların sorunlarını dinledi ve toplu sözleşme kazanımları hakkında bilgi verdi.

SASAM İşgücü Politikaları ve Sendikal Haklar Direktörü Doç. Dr. Mehmet Merve Özaydın ise, Değerler Sendikacılığı konusunda sunum yaptı. Sendikacılığın tarihi ve ülkemizdeki sendikal gelişim konusunda bilgi veren Özaydın, örgütlülüğün önemine vurgu yaptı. Sendikanın sadece üyelerinin hak ve kazanımları için mücadele eden bir yapı olmadığını söyleyen Özaydın, sivil toplum örgütü olarak da önemli bir konuma sahip olduğunu ifade etti.

Erciyes Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Mustafa Bostancı da sosyal medya konusunda sunum yaptı. Günümüzün en etkili iletişim kanallarından birinin sosyal medya olduğunu söyleyen Bostancı, bu mecranın ihmal edilmemesi gerektiğini dile getirdi. Sosyal medyanın etkili bir iletişim kanalı olduğu kadar dikkat edilmesi gereken bir yönünün de olduğunu söyleyen Bostancı, paylaşılan bir mesajın geri dönüşünün olmadığını ifade etti.

Eğitim Uzmanı Rahim Aladağ ise sunumunda, ‘Temsilci Etkileşim Becerileri’ konulu bir sunum gerçekleştirdi. Sendikacılığın en önemli yollarından birisinin iletişim ve etkileşim olduğunu söyleyen Aladağ, bunun için de insanların bir birlerini anlamasının önemine dikkat çekti. En yakın arkadaşını tanıdığını düşünen birçok kişinin tanışıklığının yüzeysel olduğunu ifade eden Rahim Aladağ, “İnsanları etkilemek istiyorsak, onlara derdimizi anlatmak istiyorsak, onları sendikaya davet etmek istiyor ve bu davetin kabul edilmesini istiyorsak etkili bir dil kullanmalı, ikna edici olmalı ve güven vermeliyiz” şeklinde konuştu.

Programın sonunda Sağlık-Senin uzaktan eğitim programını bitiren temsilcilere sertifikaları Genel Başkan Metin Memiş ve Genel Merkez Yönetim Kurulu tarafından verildi.

2-20160308115819.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.