92 BİN KEKLİK VE SÜLÜN TABİATA SALINDI
Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürü Nurettin Taş, tabiatı desteklemek ve biyolojik çeşitliliği korumak amacıyla 2017'de üretim merkezlerinde yetiştirilen 70 bin keklik ve 22 bin sülünün tabiatla buluşturulduğunu söyledi.
Genel Müdür Taş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Genel Müdürlük tarafından, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun talimatıyla, tabii hayatın desteklenmesi amacıyla pek çok memeli ve kanatlı türün üretme merkezlerinde yetiştirilerek tabiata bırakıldığını aktardı.
Sürdürülebilir bir yaban hayatı yönetimi kapsamında zirai ilaç, gübrelerin aşırı ve bilinçsizce kullanımı, aşırı ve bilinçsiz avlanma, yaşam ortamlarının yok edilmesi gibi sebeplerle tabiatta azalmış, nesli tükenme noktasına gelen tabii türleri üreterek doğaya bıraktıklarını dile getiren Taş, "Bilinçsiz ve kaçak avlanma sonucunda kanatlı yaban hayvanlarının popülasyonunda önemli azalmalar görüldü, bazı türlerin nesli tehdit altına girdi. Bakanlık olarak yaban hayatının korunması, geliştirilmesi, bu alanlardan şuurlu, planlı faydalanılması, sürdürülebilir bir yönetim anlayışıyla bunların gelecek nesillere intikalinin sağlanması için hassasiyet gösteriyoruz." ifadelerini kullandı.
Genel Müdür Taş, Afyonkarahisar Şuhut, Gaziantep Erikçe, Kahramanmaraş Kapıçam, Malatya, Yozgat merkez ve Gümüşhane Kelkit'te bulunan keklik üretme merkezleri ile Samsun Gelemen ve İstanbul Polonezköy sülün üretme merkezlerinde üretilen keklik ve sülünlerin her yıl doğal hayatı desteklemek için tabiata salındığını kaydetti.
Doğaya bırakılan keklik ve sülün sayısına ilişkin bilgi veren Taş, "Tabiatı desteklemek ve biyolojik çeşitliliği korumak amacıyla 2017'de üretim merkezlerinde yetiştirilen 70 bin keklik ve 22 bin sülün tabiatla buluşturuldu. Son 16 yılda ise 545 bin 688 keklik ve 260 bin 252 sülün salımı yapıldı." dedi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.