Ağlayancerit- Bertiz yolları

Ağlayancerit- Bertiz yolları
Gazeteci ve Köşe Yazarı Bekir Doğan bu haftaki yazısında şu konuyu ele aldı;

Gazeteci ve Köşe Yazarı Bekir Doğan bu haftaki yazısında şu konuyu ele aldı;

    Gazetecilik meseleğine ilk başladığım yıllarda sanıyorum 1976 yılı idi.. bu yolların nereden geçeceğine kim karar veriyor diye YSE müdürüne sorduğumda : “ Eşeği bırakırız o gider bizde peşinden giderek yol açarız ,!” demişti..

    O gün eşeğin gittiği yerden açılan yollar bugün ilçe yolu olarak kullanılıyor.. oysa virajları öldürmek, bazı yerlerde yarma ve bazı yerlerde tünel açmak sureti ile yolları bir düzlesek uzak olan ilçelerimiz çok yakın olacak.. Çağlayancerit ağlamaktan kurtulacak..

    Ağlayancerit diye çok yol haberi yaptım..

    Biz haberi yaptık Mehmet Taş günün görmüş onu da Cumartesi  günü öğrendim..

    Bertiz – Boyalı dan Bekir Eryılmaz, gazeteci dostlarla birlikte geçtiğimiz Cumartesi günün Çağlayancerit- Bertiz bölgesi gezisi yaptırdı.. yolun bir bölümü asfalt olmuş ama iyileştirme yok.. yıllar önce neyse bugünde o !..

    Akif Arslan, Bekir Doğan, Niyazi Kara, Mehmet Fikseci, Lüfti Yıkan , Mehmet Taş, Mustafa Karaaslan, Başkomser Cemil, Bekir Eryılmaz ile birlikte.. Çağlayancerit’e doğru yola çıktı..

    Gazeteci Bekir Doğan, Bertiz ve Çağlayancerit haberini en çok yapan bir gazeteci diyen  Mehmet Taş, 1989 yılında Türkiye Gazetesinde “ Ağlayancerit” diye yaptığım haberden iki gün sonra ben Çağlayancerit’e gittiğini, yöre halkına haberi yapan gazeteci diye beni gösterdiler… ve ben değilim diyemediğini bu sebeple haberden dolayı teşekkür ettiler, koç kestiler iyi bir ağırlama yaptılar, Bekir Doğan haberi için ben teşekkür ediyorum günün ben gördüm yıllar sonra söylüyorum.. “ diyerek hakkı sahibine teslim etti..

    Bu sebeple mesleğin önemine değindi.. Basın Dostu Bekir Eryılmaz’ın ev sahipliğinde, Merk göletin de, koyun yoğurdu ile kahvaltı dan sonra Ağalayancerit’e doğru yola çıktığımızda Çağlayancerit , Ç harfinin silindiğini ve yine  Ağlayancerit olduğunu gördük..

     Gazeteci dostlarla : Çağlayancerit Belediye Başkanı Üzeyir Kızılseki’nin makamına vardığımızda 1980 de yol meselesi olan Çağlayancerit yine yol meselesi sebebi ile ağladığını gördük.. Başkanın yüreği bayağı dertli imiş, bunun üzerine bir konuşma yaparak bilgi verdi..

     Başkan Üzeyir Kızılseki : Çağlayancerit Gölbaşı yolu ki önemli ancak burası Kahramanmaraş’a 120 km.  Çağlayancerit Kahramanmaraş yolu , Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay ve Bizim de söylediğimiz gibi , yapılırsa, bazı yerler tünellerle geçilirse bugün 65 km. olan yolumuz sanıyorum 45 km. düşecek ve Kahramanmaraş’a yarım saat içinde gitmek mümkün olacaktır..

    Kıvrım kıvrım 65 km. yol ile düz olan 120 km. yol aynı sürede alındığı için ulaşımda Pazarcık üzerinden sağlanıyor..

    Kahramanmaraş’ın birinci meselesi yol diyen Üzeyir Kızılseki : “ Çağlayancerit alış veriş için Gaziantep – Gölbaşına gitmekte.. Pazarcık ilçemiz Gaziantep’e gidiyor.. Nurhak, Elbistan Ekinözü ilçemiz, Malatya’ya gidiyor.. Afşin – Malatya veya Kayseri’ye Göksün ilçemiz Kayseri’ye  gidiyor.. Andırın ilçemiz ise Osmaniye veya Kadirli’ye alış verişe gidiyor..

    Kahramanmaraş’a kala kala bir Türkoğlu ilçemiz kalmaktadır.. mesele yol maselesidir,” diyen Üzeyir Kızılseki gerçekleri bir kere daha dile getirdi..

    Bu ziyaretimizde iki önemli mesele çıktı..

    Mevcut hali ile Çağlayancerit – Ilıca 45 km. birde standardı yüksek yol yapılsa bu km. 30 düşecek.. Adıyaman Gölbaşı Ilıca 60 KM: olacak..

    Diğer yandan : Kahramanmaraş Çağlayancerit yolu yapılsa.. buradan Nurak’a ulaşmak 20 km. yani bugün Kahramanmaraş Göksun – Elbistan, Nurhak arası 285 km. Kahramanmaraş Çağlayancerit üzerinden bugünkü hali ile stebize  yol olarak 90 km . olup, standarttı yüksek bir yol yapılsa 65 km. düşecek.. Elbistan ise 85 km. olacak..

    Elbistan o zaman Malatya’ya niye gitsin Kahramanmaraş Merkeze gelecektir..

    Nurhak ilçemiz ise yeni Mahallemiz olacaktır..

    Ekinözü ise aynı şekilde yeni mahalle olacak..

    Sözün özü : Nurhak Çağlayancerit yolu Devlet Karayolları Standartlında yapıldığında, Çağlayancerit – Kahramanmaraş yolu tünellerle cetvele çizilerek yapıldığında, Ağlayancerit – Çağlayancerit olacaktır..

    Adıyaman ve Gaziantep den Ilıca’ya gitmek isteyenler ise çok kısa sürede Ilıca’ya Ekinözü içmesine ulaşma imkanını yakalayacaktır..

    İlçelerimiz Kahramanmaraş Merkez’e ulaşarak ekonomiye can katacaktır..

    Ulaşım olmayan yer, gidemediğin yer senin değildir..

    Daha önce çok yazdım: Nurhak, Andırın’lı olup da Kahramanmaraş’ı görmeden ölen çok insanımız var asıl mesele de buradadır..

    Mesele olan doğruları görmek ve o yönde yürümektir..

    İyi de bu yolları kim yapacak..? işte önemli soruda bu !..

    Biri yapar diye ümit ediyorum..

    1976 yılından beri yazıyoruz..

    2016 yılında da bu konuyu yazıyorsak yapılma zamanı gelmiş demektir.. en azından elde bir proje var, güzergah belli..  

    İyi günler..

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.