Arıcılık Kursları Devam Ediyor
Çiftçi Eğitim ve Yayım Çalışmalarına Ara Vermeden Devam Eden İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde Hedef Arıcılıkta Kovan Başına Bal Verimini Artırmak.
Kahramanmaraş İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Suzan ve Abdulhakim Bilgili Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliği ile 2016 yılında ilk olarak açılan arıcılık kursu başladı.
Kurs İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Gıda ve Yem Şubesinde görevli Veteriner Hekim Hüseyin Öner tarafından veriliyor.
Kurs açılış konuşmasında Veteriner Hekim Hüseyin Öner, arılı kovan sayısı bakımından dünyanın önde gelen ülkelerinden biri olduğumuzu rakım farkının yüksek, il ve ilçelerin bile kendi arasında farklı iklim yapısı gösterdiğini söyleyen Öner, Kahramanmaraş’ın arıcılık için uygun bir bitki desenine sahip olduğunu ve karlı bir arıcılık için kovan başına bal veriminin artırılması gerektiğini vurguladı.
Kursiyerlere bilinenin aksine arı ürünün sadece “bal”dan ibaret olmadığı, diğer arı ürünlerinin (balmumu, arı sütü, polen, propolis, arı zehiri) de bal kadar faydalı ve ekonomik değerinin yüksek olduğu vurgusu yapıldı. Kursta, arı ırklarından, geçmişten günümüze değin yapılan arıcılık faaliyetlerinden, bal arısının yapısı-gelişimi yaşamından, mevsimsel bakım işlerinden, bal üretiminden, diğer arı ürünleri üretiminden, ballı bitkiler, arı hastalıkları ve diğer konular ayrıntılı olarak kursiyerlere anlatılacak.
64 kişinin katılımı ile 80 saat süreyle arıcılıkla ilgili temel ve teorik bilgilerin verileceği. Kursa katılımın ve ilginin yüksek olması sebebiyle Veteriner Hekim Hüseyin Öner kursiyerlere teşekkür ederek yüksek verim bol kazanç temennisinde bulundu.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.