''E-Devlet'' Şifresiyle Parseller İncelenebilecek

E-Devlet Şifresiyle Parseller İncelenebilecek
Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü bünyesindeki parsellerin verilerinin tamamının elektronik ortama aktarılması için yaptığımız çalışmalar devam ediyor''

 

Kadastro Müdürlüğü Elbistan Birim Amiri Şükrü Mercimek, Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü bünyesindeki parsellerin verilerinin tamamının elektronik ortama aktarılması yapılan çalışmaların devam ettiğini söyledi.

     Mercimek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, elektronik ortama aktarılan bilgilerin, ''e-devlet'' sistemine girildiği an vatandaş tarafından görülebileceğini belirtti.

     Elbistan, Ekinözü ve Nurhak ilçelerine ait paftaların yaklaşık yüzde 65'inin sisteme girildiğini bildiren Mercimek, açıklamasını şöyle sürdürdü:

     ''Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü bünyesindeki parsellerin verilerinin tamamı elektronik ortama aktarılması için çalışmalarımız devam ediyor. Elektronik ortamına geçilmeden önce bütün parseller pafta üzerindeydi. Paftada çizgi halinde duruyordu. Bu çizgileri elektronik ortama aktarıyoruz. Bu bilgileri e-devlet sistemine sunmak üzere çalışmalarımız devam ediyor.''

     Elbistan'da 114 bin, Ekinözü'nde 40 bin, Nurhak'ta ise 23 bin parsel yeri olduğunu dile getiren Mercimek, projenin tamamlandığında TAKBİS'e aktarılacağını bildirdi.

     Alım-satım yapan vatandaşın kendi parsellerinin yerini ve harita bilgilerini sistemde, anında göreceğini vurgulayan Mercimek, ''Bununla birlikte e-devlet şifresiyle de vatandaşlarımız kendi yerini görebilecek. Aynı zaman da bu proje diğer kamu kurumlarının da hizmetine sunulacak. Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Orman Genel Müdürlüğü ve belediyeler olmak üzere diğer kurumlarla paylaşacaktır'' dedi.

''Büyük Bir Hizmet Gerçekleşecek''

     Elektronik ortamda var olunduğu sürece kurumların daha çok gelişeceğine dikkati çeken Mercimek, açıklamasını şöyle tamamladı:

     ''Bizlerde bunun çabası içerisindeyiz. Bu yıl sonuna kadar Elbistan merkez dahil olmak üzere Nurhak ve Ekinözü ilçesinde yerleşim yerlerinin paftalarını alarak elektronik ortamına aktarcağız. Bu iş kolay değil. Bazen bir parselin sayasallaştırılması ve elektronik ortama aktarılması bir gün sürebiliyor. Hesaplar yapılarak aktarılıyor. Bunu tamamladığımızda çok büyük bir hizmeti gerçekleştirmiş olacağız. Vatandaşımıza faydalı olmak istiyoruz.'' 

Kaynak:

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.