Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Ölümünün 78. yılında ksü’de anıldı

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Ölümünün 78. yılında ksü’de anıldı
Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikal edişinin 78. yılında Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesinde (KSÜ) düzenlenen törenlerle anıldı.

Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikal edişinin 78. yılında Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesinde (KSÜ) düzenlenen törenlerle anıldı.

KSÜ’de ilk tören Avşar Yerleşkesi Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirildi. Atatürk Anıtına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Kıllı tarafından çelenk konulmasının ardından saat 09.05’te sirenler eşliğinde saygı duruşunda bulunulması ve ardından İstiklal Marşı’nın okunması ile buradaki program tamamlandı.

Saat 15.00’te ise ‘10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü’ kapsamında KSÜ Cahit Zarifoğlu Konferans Salonunda, Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Yetişgin tarafından “Atatürk’ün Hayatı ve Mirası” konulu konferans verildi.

Prof. Dr. Yetişgin, Mustafa Kemal Atatürk’ün hayatından kesitler, devlet, insanlık ve kurumlar hakkında görüşleri, devlet adamlığı sırları; ‘en büyük mirasım’ dediği Türkiye Cumhuriyetinin anlam, önem ve kazanımları konularında bilgilendirme sunumu gerçekleştirdi.

 Atatürk’ün sosyal ve devlet yaşamına ilişkin bilgiler veren Yetişgin, “Türkiye Cumhuriyeti Devletinin şekillenmesinde Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve inkılâplarının büyük bir etkisi vardır.” diye konuştu.

1-20161111095313.jpg

Prof. Dr. Mehmet Yetişgin, Atatürk’ün kişiliği ve devlet adamlığını şu sözlerle tanımladı; “Mustafa Kemal, içinden çıktığı toplumun şekillendirdiği bir şahsiyettir ve bu toplumun eksikliklerini görerek yetişmiştir. Karizmatik bir liderdir. Üzerine aldığı görev ve sorumlulukları en iyi şekilde yerine getirmiş bir kimsedir. Bir askerî deha olarak büyük zaferler kazanmıştır. Lider kişiliği ile Türk milletine önderlik etmiştir. Yaptığı devrimlerle milletini çağdaşlaştırmaya ve hatta çağın üstüne taşımaya çalışmıştır. İlkeleri, Türk Milletine daha çağdaş ve huzurlu bir toplum olmak için yol gösterici olmuştur. Hayatı, vatan ve milletine hizmetle geçmiştir.”

Yetişgin, “Türkiye Cumhuriyeti, milli egemenlik, demokratik rejim, vicdan hürriyeti, milletleşme,  çağdaşlık, modernlik, kadın hakları, hukuk önünde eşitlik, eğitimli, bilge ve zengin bir toplum, eşitlik, akılcılık ve bilimsellik, barışçı bir dünya, tam bağımsızlık Atatürk’ün mirasıdır.” diye konuştu.

Atatürk’ün vefatının 78. yılı anısına düzenlenen konferansa Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İbrahim Solak ve Prof. Dr. İrfan Ersin Akıncı’nın yanı sıra çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.

2-20161111095313.jpg3-20161111095313.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.