Gıda İşletmelerinin Kayıt ve Onayı'' Çalıştayı

Gıda İşletmelerinin Kayıt ve Onayı Çalıştayı
Kaplan toplantıda yaptığı konuşmada, AB ülkelerin bazılarında gıda ve hayvan güvenliğinin yeterli olmadığını söyledi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Avrupa Birliği Genel Sekreterliğince Kahramanmaraş'ta ''Gıda İşletmelerinin Kayıt ve Onayı'' konulu çalıştay düzenlendi.

   Ramada Otel'de düzenlenen çalıştayda, Avrupa Birliği (AB) uyum çalışmaları sürecinde 12. faslın tamamlanması kapsamında yapılan çalışmalar hakkında katılımcılara bilgiler verildi.

   Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Temsilcisi Metin Kaplan toplantıda yaptığı konuşmada, AB ülkelerin bazılarında gıda ve hayvan güvenliğinin yeterli olmadığını söyledi.

   Bir Avrupa ülkesini ziyaretlerinde küpesiz hayvanların yetiştirildiğine şahit olduklarını dile getiren Kaplan, insanların temel ihtiyaçlarından birisinin gıda olduğunu bu nedenle gıda maddelerinin güvenilirliği ve izlenebilirliğinin insan sağlığı açısından önemli olduğuna işaret etti.

   Gelişmiş toplumlarda eğitim ve sağlığın en önemli kriterlerden biri olduğunu hatırlatan Kaplan, ''Tükettiğimiz gıdaların güvenilir ve sağlıklı olması üreticisinden tüketicisine herkesin gıda konusunda gerekli hassasiyeti göstermesine bağlıdır. Bu açıdan güvenli gıda üretimi ve bilinçli gıda tüketimi için eğitim çalışmalarının önem arz etmektedir. Ülkemizdeki gıda mevzuatı ve uygulamaların AB ülkelerine uyumlu olmasını sağlamak için bilgi alışverişi seferberliği başlatıldı ve bu konuda önemli mesafeler alındı'' diye konuştu.

650.20120411132735.jpg

    Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili İbrahim Akçul ise halkın gıdasının kendilerine emanet olduğunu, bu emanetten emin olmak için tüm gayret gösterdiklerini kaydetti.

    ''Tarladan sofraya kadar güvenli bir gıda zinciri ana hedefimiz ve vazifemizdir'' diyen Akçul, işletmelerin ve tüketicilerin el ele vererek daha sağlıklı ve güvenli bir gıda sektörünü tesis etmeyi amaçladıklarını ifade etti.

    Çalıştayda, Slovakya ve İrlanda'dan gelen AB uzmanları ise Türkiye ve AB ülkelerindeki uygulamalar hakkında bilgi verdi.

   2 gün devam edecek olan çalıştaya, Hatay ve Kahramanmaraş'tan gıda denetçileri, üniversite ve özel sektör temsilcileri katıldı.

Kaynak:

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.