'Helal Gıdanın Önemi'

Helal Gıdanın Önemi
Büyüközer, Türkiye'de 25 yıldır helal gıda konusunda çalışmalar yaptıklarını söyledi.

     Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Denetleme ve Sertifikalama Araştırmaları Derneği (GİMDES) Başkanı Hüseyin Büyüközer, Türkiye'de 25 yıldır helal gıda konusunda çalışmalar yaptıklarını söyledi.

      Büyüközer, Gülhan-Der tarafından Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde düzenlenen ''Helal gıdanın önemi'' konulu panelde, 60 ülkede helal gıda sertifikası çalışması yapıldığını, her ülkenin farklı ölçülerle gıda sertifikası oluşturduğunu belirterek, panelin amacının bütün Müslümanları helal gıda konusunda tek standart etrafında buluşturmak olduğunu kaydetti.

      ''Bu bir inanç meselesi, dünyada yaşayan 2 milyar Müslüman'ı ilgilendiren bir konu'' diyen Büyüközer, şöyle konuştu:

      ''Marketlerde raflara baktığımızda raflardaki ürünler ne kadar bizim yani helal sertifikalıdır. Çoğu gıdalarımız da yabancı isimli kelimelerden oluşuyor. Kozmetik ürünleri, ilaçlar ve şeker hastalarının kullandığı insülin, bunların ne kadar sağlıklı ve helal maddelerden yapıldığını biliyor muyuz- Türkiye'de yılda 200-250 bin insanımız kansere yakalanıyor. Her yıl 100 bin civarında insanımız kanserden hayatını kaybediyor. Bu ölümlerin yüzde 60'ı gıdadan, yüzde 30'u sigaradan, yüzde 10'u kalıtsal hastalıktan meydana geliyor. İnsanımızı helal gıda konusunda daha ilgili olmaya davet ediyorum.''

      Büyüközer, Türkiye'de 25 yıldır helal gıda konusunda çalışmalar yaptıklarını sözlerine ekledi.

      Daha sonra, helal gıda satılan iş yerinin açılışı yapıldı.

AA

Kaynak:

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.