İstiklal Marşı derneği şubesi açıldı
İstiklâl Marşı Derneği 13 Ekim Cumartesi günü Kahramanmaraş Şubesi’ni açtı. Genel Başkan İsmet Özel’in de katıldığı, şube açılışı dolayısıyla yapılan basın toplantısında söz alan Şube Başkanı Abdülhamit Sağır, Derneğin Kahramanmaraş’ta şube açmasının güney hattını tamamlamak amacına matuf olduğunu söyleyerek, bu hattın İstiklâl Marşı’nda yer alan esaslara sadakat gösterme ve modern zamanlarda Müslümanların medeni hayata kavuşmalarını temin etme gayretinin zeminini teşkil ettiğini ifade etti. Kahramanmaraş Şubesi’nin açılmasını, bu amacın nazariyatta kalmayıp fiiliyata geçmesi için atılacak ilk adım olarak değerlendirdiklerini söyledi. Sağır, “Kahramanmaraş Şubesini açan bizler, tarihi bir rol olan Türklüğe dahil olduğumuzu bilmekteyiz.” diyerek sözlerini tamamladı.
“KAHRAMANMARAŞ ŞUBESİNİ AÇMAKLA İŞİMİZİ TAMAMLADIK”
İstiklâl Marşı Derneği Genel Başkanı İsmet Özel ise bir işin tamamlanmış olduğu hissini yaşadığını ifade ederek, tıpkı bir binanın çatısının çakılmış olması gibi bir merhalenin yerine gelmiş olduğunu söyledi. Kahramanmaraş Şubesi’nin açılışının, Derneğin Gaziantep, Şanlıurfa ve Yiğit Adana şubelerinden sonra bütün Türkiye’yi tarassut etmeye ve bir muayyeniyet temin etmeye yarayacak bir hattın da kemale erdiğini dile getirdi. İsmet Özel, “Kahramanmaraş’ın önemi burada Türkiye’nin vatan oluşuna müteveccih bir hareketin başlamış olmasıdır. Maraş’ta oniki gün oniki gece verilen mücadele Sakarya Meydan Muharebesi’nin provasıydı. Maraş’tan gâvur atıldıktan sonra Urfa işi bir yere kadar götürdü. Bu, Ankara’da Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılmasını hızlandıran hadisedir. İş bir bakıma Maraş’ta tamamlandı. Onun için biz Kahramanmaraş Şubemizi açmakla zaten işimizi bitirmiş oluyoruz. Bundan sonrası artık fiilen hangi sahada işimizi tamama erdireceğimizi hem düşünmek hem de yapmakla alakalı” dedi. Genel Başkan İsmet Özel, Misak-ı Milli’ye göre sınırların Halep şehrinin yirmi kilometre güneyinden geçtiğini hatırlatarak, “Kahramanmaraş’ta biz gâvuru haklarken aslında Halepli olarak haklıyorduk Savaşın sonunda biz yine Halep’le yaşıyor olacaktık. İstiklâl Harbi’nin mağlupları önce Halep’i elimizden aldı.” dedi.
“İstiklâl Marşı Derneği mensupları olarak işimizi elimizin erdiği nispette yapacağız. Burnumuzdan büyük işlere girişmeyeceğiz. Biz altı seneye yaklaşan mevcudiyetimiz boyunca bir B planımızın, gizli ajandamızın olmadığını beyan ettik. Altı senedir ne söylediysek onunla meşgulüz.” dedi.
SAKARYA ŞİİRİ NİÇİN ÖNEMLİ?
Konuşmasının devamında Genel Başkan İsmet Özel; “Necip Fazıl’ın en ünlü şiiri hangisidir? Sakarya. Neden bu şiiri bu kadar şöhretlidir ve bu şiir gerçekten ne söyler? Eğer edebi sanatlar olarak göz önüne alırsanız pek kıymetli bir şey değildir. Ama bu şiir Türkiye hangi ülkedir, onun telmihini içinde bulunduran şiirdir. Son mısraı ‘Ayağa kalk Sakarya’dır. Eğer Sakarya ayağa kalkacak olursa işler başka bir mecraya dökülecek demektir. Biz o savaşta bu toprakları gayrimüslimlere yar etmeyeceğimizi gösterdik. Sakarya Meydan Muharebesi’nin öncesinde bu savaşın kazanılacağını düşünen insan hiç yoktu. Ama Allah nasip etti, o savaş kazanıldı. Orhan Şaik Gökyay’ın şiirinde ‘Bu vatan toprağın karabağrında sıradağlar gibi duranlarındır’ diye başlıyor. Bu vatan yaşayanların değil, bu vatan için ölmüş olanların malı. Çünkü yaşayanlar -pek pek azı müstesna- asker kaçakları, vatan hainleri ve kâfirle pazarlığı tamamlamış insanlardı. Vatanı işte bunlar bugünkü haline getirdiler. Doksan senede bir ülke bu duruma gelmez, mümkün değil. Hiçbir şey yapmasak bugünkü Macaristan kadar sanayileşmiş bir ülke olurduk. Sadece ihanet edilmemiş olsaydı.” dedi.
Genel Başkan İsmet Özel İstiklâl Marşı Derneği’nin ayırt edici vasfına ise şu sözlerle temas etti. “Bizim diğer ticari, siyasi, idari bütün kuruluşlardan farkımız Türkiye’de işimizi yürütmek için bir yerlerin bize ruhsat vermesini beklemeyişimizdir.” dedi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.