Kahramanmaraş’ta öğrencilerine uyuşturucu ile mücadele konferansı

Kahramanmaraş’ta öğrencilerine uyuşturucu ile mücadele konferansı
Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı Türkiye Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığı İzleme Merkezi (TUBİM) ile Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Yeşilay Topluluğu işbirliğinde ‘Uyuşturucu ile Mücadele’ konferansı verildi

Kahramanmaraş (SHA) - Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı Türkiye Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığı İzleme Merkezi (TUBİM) ile Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Yeşilay Topluluğu işbirliğinde ‘Uyuşturucu ile Mücadele’ konferansı düzenlendi. 
KSÜ Kongre Merkezinde yapılan konferansta TUBİM Şube Müdürü Murat Sarıgüzel, sinevizyon eşliğinde öğrencilere bilgilendirmede bulundu. 
Konferansa KSÜ Rektörü Niyazi Can, Rektör Yardımcısı Zekeriya Pak ve emniyet görevlileri ve öğrenciler katıldı. 

whatsapp-image-2021-12-24-at-13-59-36-2.jpeg
“MADDENİN BEYNİ UYUŞTURUCU BİR ETKEN OLDUĞUNU VURGULADI” 
Tarihin her döneminde Türk toplumunun uyuşturucuya karşı bir mücadelesi olduğunu vurgulayan Murat Sarıgüzel, uyuşturucunun bugünün değil, geçmişin sorunu olduğunu söyledi. 
2018’de bir araştırma yaptıklarını aktaran Sarıgüzel, “Toplumun çok büyük bir kısmı uyuşturucunun karşısındadır. Biz tüm dünyaya bir çocuk bayramı armağan etmiş bir milletiz. Biz uyuşturucuyu insanlığa karşı işlenen bir suç olarak görürüz. Bütün diğer çocukları kendi çocuklarımız olarak gören bir anlayışla bu mücadeleyi sürdürürüz” ifadelerinde bulundu. 
Programda uyuşturucu kullanımıyla mücadele konusunda farkındalığı arttırmayı amaçladıklarını belirten Sarıgüzel, küresel uyuşturucu ile mücadelede ülkemizin duruşu hakkında bilgi verdi. 
“Uyuşturucuyu insanlığı tehdit eden büyük bir tehlike olarak görüyoruz” diyen Murat Sarıgüzel, “Dünya bakımından bugüne kadar hiç olmadığı kadar kompleks bir durum, bugüne kadar hiç olmadığı kadar çok ve çeşitli uyuşturucu var” dedi. 

whatsapp-image-2021-12-24-at-13-59-36-1.jpeg
Narkotik maddeleri, “Bağımlılık oluşturan, yasalarla yasaklanmış, bulundurulması suç olan maddeler” olarak tanımlayan, bu maddelerin merkezi sinir sistemini etkilediğini ve bağımlılık yaptığını söyleyen Sarıgüzel, uyuşturucuya başlamanın temelinde arkadaş etkeninin olduğunun altını çizdi.
Programda, cep telefonları için hazırlanan Uyuşturucu ile Mücadele Programı UYUMA’nın da tanıtımı yapıldı. Kolay bir şekilde telefona yüklenebilen bu program vasıtasıyla vatandaşların fotoğraf, video ve mesaj paylaşımında bulunarak ilgili bilgileri bilgilendirebileceği ve uyuşturucuyla mücadeleye katkıda bulunabileceği ifade edildi.
Ankara Narkotik Daire Başkanlığı’na bağlı özel eğitimli narkotik köpekleri Linda, Altar ve Gölge’nin  gösterisi öğrencilerden tam not aldı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.