Kazancı Mahalle Ziyaretlerine Başladı
Onikişubat Belediye sınırları içinde bulunan 47 mahallenin ziyaret planlarında olduğunu belirten KAZANCI, 9 farklı mahalleye ziyaretlerde bulundu.
Şehit Addullah Çavuş Mahallesi ziyaretinde muhtar Ali Bayazıt mahallelerinde yalnızca 1 ilkokul olduğunu ortaokul ve lise olmadığı için mahalledeki çocukların farklı yerlerdeki okullara gitmek zorunda kaldıklarını belirtti.Mahallede bulunan 2 Cami ve 1 mescit olduğunu anlattı.Yapılaşma ve binaların içinde binaların otopark alanlarının yeterli olmadığı üzerinde konuşuldu.
Haydarbey Mahallesi muhtarı Mehmet Ejderha, Onikişubat belediyesinin en geniş mahallesi olduklarını anlattı. Mahalle sınırları çok geniş olduğu için hizmet etme noktasında sıkıntılar yaşanadığının altını çizdi. Yeşil alan olarak tek bir park olduğu görüşüldü.Her ay mahalleye 1000 kişinin üzerinde yeni göç olduğunu anlattı.Mahalle içinde yapılaşmanın yoğunluğundan Yeşil alanların yapılmasının önemine değinildi.
İstiklal mahallesi içinde 3 okul olduğu görüşüldü. Taziye evi ve kütüphanenin varlığının önemine değinildi.Yeşil alan noktasında yeterli alanlar olduğu, yeşil alan yapılabilecek yerlerde olmasının güzel bir durum olduğu görüşüldü. Mahallenin tamamının oturmuş bir yapılanma olduğu görüşüldü.
5 Nisan mahallesinde evlerin gecekondu türü evler olduğu imar uygulamasının farklılaşarak daha modern evler yapılabileceği paylaşıldı.Yeşil alan noktasında bir çok yer olduğu üzerinde dduruldu. Yalnızca tek bir ilkokullları var.
12 Şubat mahalllesinde tek bir ilkokul olduğunun ve yeşil alan noktasında alan var ancak yapılması gerektiği üzerinde duruldu.
Necip Fazıl mahallesi okullaşma noktasında en farklı mahalle durumunda olduğu görüşüldü. 8 adet okul bulunuyor. Farklı mahallelerden buraya öğrenciler geliyor.Bu mahallede spor kompleksi yapılabilecek alan olmasınında çok güzel olduğu paylaşıldı. Semt pazarı yapılabilecek alanında olması güzel bir nokta olarak belirlendi.
Fatih mahallesinde 4 farklı Yeşil alan var.Taziye evi yapılabilecek bir yer olduğu üzerinde duruldu.Eski ve yeni yerleşim alanlarının geçiş bölgesinde olan bu mahallede çarpık yapılanmanın önüne geçilmesi gerekiyor.Tek bir okul var, okul ayapılabilecek bir arsa mevcut değil.
Akif İnan Mahalleside tamamen yapılaşmış durumda. Mahallede semt pazarı olmasının memnuniyet verici olduğu görüşüldü. İmar noktasında sıkıntılar olduğu üzerinde duruldu.
Mahallelerde bu paylaşımlarda bulunulurken, KAZANCI Onikişubat belediyesi için projelerini gidilen bütün mahallelerde anlattı.
İMAR ve ŞEHİRCİLİK
· Ev sahibi olmayan bütün insanlarımızı en uygun taksitlerle ev sahibi yapmak için, TOKİ ve büyük müteahhitlik firmalarıyla anlaşma yapılarak binlerce konut yapımı gerçekleştireceğiz.
· 12 Şubat belediyemize " KENT MEYDANI " yapılarak bu meydanda " NOSTALJİ TRAMVAYI " yapacağız.
· Kentsel dönüşüm kapsamında olan mahallelerimizde bulunan insanlarımızı, yapacağımız konutlara yerleştirip, Maraş' ın tarihi dokusuna uygun ve depreme dayanıklı bölgeler inşa edeceğiz.
· Yeni arsalar üreterek " UYDU KENT " projelerine ağırlık vereceğiz.
· İmarda yaşanan bürokrasinin önüne geçmek için, vatandaşımızın işini kolaylaştıracak bütün tedbirleri alacağız.
· 47 Mahallemizdeki imar uygulamalarını gözden geçirerek, Mahallerimizin mimari estetiğini öne çıkaracak yollar izleyeceğiz.
ULAŞIM VE YOL
· Büyükşehir belediyemiz ile uyum halinde 12 Şubat İlçemizde bulunan yolları standardı artırılacak ve araçların transit geçişini sağlamak için alt ve üst geçitler yapacağız.
· Bisiklet ve yürüyüş yolları ilçemiz genelinde oluşturacağız.
· 3 farklı noktada kapalı otopark inşa edeceğiz.
· Toplu taşıma araçlarının çağın gereklerine uygun olarak, klimalı ve konforlu hale getirilmesi için gerekli çalışmaları yapacağız.
EĞİTİM
· 12 Şubat ilçemizdeki bütün okullarımızın fiziki alt yapıları gözden geçirilerek, tekli öğretime geçebilmeleri için, gerekli bütün imkanlar seferber edeceğiz.
· Öğrencilerimize rehberlik hizmeti verebilecek birimler oluşturacağız.
· Başarılı öğretmen ve öğrenciler ödüllendireceğiz.
· Kitap okuma konusunda bilinçlendirme ve farkındalık çalışmaları yürüteceğiz.
SOSYAL FAALİYETLER
· Maraş Kültür Evleri Projesi hayata geçirerek, Kültür Sokağı oluşturacağız.
· Şehrimiz ve Üniversite de yaşayan gençlere yönelik sosyal, sportif ve kültürel etkinliklerin yapılabileceği 3 farklı gençlik merkezi ve 2 adet kapalı yüzme havuzu yapacağız.
· Şehrimiz tarihine ve adına yakışır bir şekilde Dünyaya tanıtılarak, Marka şehir haline getirilerek, Maraş tanıtımına katkı sunacak festivaller düzenleyeceğiz.
· Engelli ve Yaşlı vatandaşlarımıza yönelik projeler geliştireceğiz.
· Sır barajı üzerinde 2 adet, Menzelet Barajı üzerinde 2 adet Su Sporları merkezi yapacağız.Bu merkezlerin yanına özel teşebbüs teşvik edilerek, restoranlar açılmasını sağlayacağız.
İLETİŞİM
· Muhtarlık koordinasyon merkezleri kurarak, Mahalle sorunlarına doğrudan çözüm bulunmasını sağlayacağız.
· Halkımızın her an ulaşabileceği ve sorunlara anında cevap verebilecek, elektronik sistem kurulumu gerçekleştireceğiz.
· Çocuklar ve gençlerin her konuda fikir üretmeleri için ilçemizin değişik yerlerine " İCAT ÇIKAR " kutuları yerleştireceğiz.
Ziyaret yapılan 9 farklı mahallede yapılabilecekler noktasında karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu. Mahalle muhtarları ziyaretlerden çok memnun olduklarını belirttiler.
KAZANCI, Onikişubat mahallesinde bütün mahallelerin ziyaretlerini tamamlayarak yerinde sorun tesbiti yapacaklarını anlattı.Kahramanmaraş' ın her noktada atılım yapması için, önceliklerin belirlenerek yol haritası oluşturulacağını ifade etti.
İçinde bulunduğumuz çağın teknoloji çağı olduğunun altını çizen KAZANCI, mahallelerin sorunlarının aktarılması noktasında nasıl bir yöntem izleneceğinide bütün ayrıntılarıyla mahalle muhtarlarına anlattı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.