Kentin Her Yerinden Görünen Cami
Kahramanmaraş'ta, yapımı 18 yılda tamamlanan, kubbesi 46 metre, minareleri ise 81 metre yüksekliğinde olan Abdülhamithan Camisi, kentin her yerinden görünebilme özelliğinin yanı sıra farklı mimari yapısıyla da dikkat çekiyor.
Kahramanmaraş, Abdulhamithan Mahallesi'nde kente hakim bir noktada bulunan cami, hayırsever iş adamı ve vatandaşların da yardımıyla 18 yılda tamamlandı.
Sabancı ve Kocatepe'den sonra Türkiye'nin 3. büyük camisi olma özelliğine sahip olan Abdulhamithan Cami'nin hat işlemelerini Türkiye'nin en önemli hat ustaları arasında yer alan Arif Yücel yaptı. Caminin 5 yıl kadar süren hat işlemelerinde özellikle birlik ve beraberliği simgeleyen anlamlı ve manalı yazılara yer verildi.
Kubbe yüksekliği 46 metre olan caminin 4 minaresi bunuyor ve bu minarelerin yüksekliği 81 metre. 46 bin metrekarelik kapalı alana sahip olan cami, bir külliye şeklinde inşa edildi ve tüm sosyal donatılara sahip.
Kahramanmaraş'ın her bölgesinden görülebilme özelliğine sahip olan caminin, en büyük özelliklerinden biri de kendisine özgü bir mimarisi olması.
Abdulhamithan Camisi'nin yapımında, hiçbir eserden esinlenmemiş olması camiye ayrı bir özellik ve anlam kazandırıyor. Dış cephesi Kayseri taşı ile yapılan caminin ince işçiliği için 500 ustanın çalıştı.
AA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.