KMTSO’dan Tekstil Mühendisliği Öğrencilerine Burs
Geçen yıl ilk protokolün imzalanması ile hayata geçen burs imkanı bu yıl da devam etti. Bu sayede KSÜ Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Tekstil Bölümü kapanmaktan kurtarıldı.
Geçen yıl 20 öğrenciye burs hizmetiyle yola çıkan KMTSO, Yüksek Öğretim Kurulu’nun KSÜ Tekstil Bölümü kontenjanını 10 kişi olarak açıklaması üzerine burs sayısını 10 kişi olarak belirlemişti. Bu yıl yeni kayıt yaptıran 17 öğrenciye de burs imkanı devam edecek.
Üniversite senato toplantı salonunda gerçekleştirilen “Burs Protokolü”, KSÜ Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci ile KMTSO Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Karaküçük tarafından imzalandı. İmzalanan protokole göre, KMTSO, 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılı itibariyle Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’ni kazanan 17 öğrenciye aylık 300TL olmak üzere yılda 8 ay ve 5 yıl boyunca karşılıksız burs imkanı sağlayacak.
YURT DIŞINA GÖNDERİLDİ
Burs imkanı çerçevesinde, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Tekstil Mühendisliği Bölümü öğrencilerine, 5 yıl boyunca karşılıksız burs imkanı sağlanırken derece yapan 3 öğrenci ise Malta’ya yabancı dil eğitimine gönderildi. Her yıl derece yapan öğrenciler değişik ülkelere gönderilerek yabancı dil eğitimi devam edecek.
BU BÖLÜMDEN MEZUN ÖĞRENCİLERİN KAHRAMANMARAŞ’TA KALMALARINI İSTİYORUZ”
İmzalanan protokol nedeniyle Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’nde düzenlenen törende konuşan KMTSO Başkanı Kemal Karaküçük, mezun olan öğrencilerin Kahramanmaraş’ta kalmasının çok önemli olduğunu söyledi. Karaküçük şöyle konuştu: “Bu sene KSÜ Tekstil Mühendisliği bölümünü kazanan öğrencilere hayırlı olsun. Sanayi-ekonomi, sanayi- üniversite işbirliği çok önemli. Kahramanmaraş tekstil konusunda çok önemli bir il. Tekstil ve diğer yatırımlarda Türkiye’nin büyüyen bir yıldızı. Kahramanmaraş’ın tekstil sektörünün yıldız olduğu ve önem arz ettiği bir noktada KSÜ’de bu bölüme talep azlığı meydana geldi. KMTSO Yönetim Kurulu Üyesi Ertuğrul Tanrıverdi bizlere, kalifiye elemanlar ve mühendisler konusunda sıkıntı yaşanabilir olduğu bilgisini verdi. Biz de gelecekte tekstil sektörünün daha da büyümesini göz önüne alarak bu bölümün kapanmasının çok büyük bir eksiklik olacağını düşünerek burs programını başlattık. Bu program ile üniversitede Tekstil Mühendisliği bölümünün özendirici olacağı düşüncesi ile hız kesmeden devam ediyoruz. Geçen yıl 10 öğrenci ile başladık, dereceye giren 3 kişiyi Malta’ya yabancı dile eğitimine gönderdik. Dil eğitimlerimiz ve desteklerimiz devam edecek. Üniversitedeki diğer bölümlere göre bu bölüm öğrencilerini şanslı görüyorum” dedi.
MASA BAŞINDA MÜHENDİS OLUNMAZ
“Masa başında mühendis olunmaz” diyen Karaküçük şunları dile getirdi: “İşletmelerde, sahalarda mühendis olunur. Arazide mühendis olunur. Sizler burada eğitimlerinizi aldıktan sonra mutlaka staj yapma konusunda gönüllü olun. Hangi fabrikada staj yapabilirim? Ne öğrenebilirim? Bunun arzu ve isteğini yaşarsanız gerçek manada hayatta başarılı olabilirsiniz. Hocalarımız burada iyi eğitim verirler, biz de size destek oluruz. Hayatı kuracak olan, hayatı yaşayacak olan bunun değerini bilecek olan bunu daha kıymetli hale getirecek olan sizlersiniz. Başarı sizin elinizde, gayret sizin elinizde, siz ne kadar değer ile sarılırsanız işinize o kadar başarılı olursunuz. Bu emeklerin zayi olmayacağını düşünüyorum. Çünkü insana yapılan yatırım en iyi yatırımdır.”
EĞİTİME VERİLEN DESTEĞE TEŞEKKÜR EDERİM
KSÜ Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci ise bursun öğrencilere çok faydalı olacağını belirterek, “Üniversite sanayi işbirliği çerçevesinde bu burs protokolü çok faydalı olacak. Üniversite derecesine giren öğrencilere KSÜ olarak bir sürpriz yapabiliriz. Öğrencilerin desteklenmesi ve önemli bir noktaya getirilmesi bizler açısında çok önemli. Eğitime verilen desteğin ve kaliteli eğitime katık veren herkese teşekkür ederim” dedi.
Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dekanı Kemal Kıymık ve Tekstil Mühendisleri Bölüm Başkanı Yasemin Korkmaz da öğrencilere sağlanan burs imkanının çok faydalı olduğunu söyledi.
Burs Protokolüne KMTSO Başkanı Kemal Karaküçük, Rektör Prof. Dr. Durmuş Deveci, KMTSO Yönetim Kurulu Üyesi Salih Ziya Gümüşer ile Ertuğrul Korkut Tanrıverdi, Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dekanı Kemal Kıymık, Tekstil Mühendisliği Bölüm Başkanı Yasemin Korkmaz, KMTSO Genel Sekreteri M. Akif Pakdil ve öğrenciler katıldı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.