Köylerin Yaşam Standartları Yükseliyor
Kahramanmaraş’ta içme suyu ve kanalizasyon şebekeleri tamamlanan köylere kilit parke uygulaması yapılıyor. İl Özel İdaresi ve KÖYDES kaynaklarıyla yürütülen çalışmalarda kışın çamur, yaz aylarında ise toz bulutlarıyla mücadele etmek zorunda kalan vatandaşlar, temiz yollara ve düzenli bir çevreye kavuşuyor.
Yenipınar ve Budaklı köylerinin ardından alt yapı çalışmaları tamamlanan merkeze bağlı Dadağlı köyüne 8 bin 500 metrekare kilit döşendi. Kahramanmaraş Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Servet Güngör, temel görevlerinin başında kırsal kesimde yaşayan vatandaşlara altyapı hizmetleri götürmenin geldiğini söyledi bu çalışmalarda önceliklerinin içme suyu ve yol sorunlarını çözmek olduğunu belirten Güngör, şöyle konuştu:
“Tabi önceliğimiz her zaman grup yolları yani köyleri birbirine bağlayan yollar. Bunun yanında köy içi yollarımızda da bu çalışmaları yapıyoruz. Ancak köylerde 2008’den bu yana kilit parke uygulamaları yapıyoruz. Her yıl hem il özel idaresi kaynakları hem de KÖYDES kaynaklarıyla bu hizmetleri yürütüyoruz. Şu anda bu uygulamayı yaptığımız yerlerden biri de Dadağlı Afet Evleri. Bu konutların olduğu yerde il özel idaremizden ayrılan bütçeyle köy içi düzenleme yaptık. Toplam 8 bin 500 metrekare alana kilit parke yapıyoruz.”
Kilit parke yapmadan önce köydeki içme suyu ve kanalizasyon çalışmalarının bitmesi gerektiğini kaydeden Güngör, “Yani alt yapı işlerinin bitmesi gerekiyor. Bu köyümüzde de bunlar tamamlandığı için kilit parkeyi yaptık. Geçtiğimiz yıllarda tüm köyü kapsayacak şekilde Hacıalan köyünde yapmıştık bu uygulamayı. Bundan sonra da alt yapısı tamamlanmış köylerimizde yapacağız.” diye konuştu.
Köylerde yaşayan vatandaşların refah seviyesini yükseltmek için gayret gösterdiklerini dile getiren Güngör, bu noktada Avrupa’yı bile geride bırakmayı amaçladıklarını ifade etti. köylerde yaşanacak gelişimin göçlere de engel olacağını vurgulayan Güngör, sözlerini şöyle tamamladı:
“Eğer bu çalışmaları ekonomik şeylerle de ilişkilendirirsek ve insanları burada tutabildiğiniz çalışmalar yaparsak kırsal alanda yaşamakla kentsel alanda yaşamanın bir farkı kalmaz. Böylelikle göçte engellenir. Tabi önemli olan insanlara altyapı hizmetlerini verirken ekonomik olarak da tarımda köyde tutacak meşgaleleri çıkartacak üretmek. Bu hizmetlerin de buna olumlu katkı yapacağını düşünüyorum.”
Kaynak:
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.