KSÜ kendi elektriğini üretecek

KSÜ kendi elektriğini üretecek
Kahramanmaraş kent merkezinde günlük olarak yayım yapan “Manşet” gazetesinin 22 Şubat 2017 tarihli Çarşamba günkü sayısı  “Bu siyasi bir kampanya değil” manşetiyle çıktı.

Kahramanmaraş kent merkezinde günlük olarak yayım yapan “Manşet” gazetesinin 22 Şubat 2017 tarihli Çarşamba günkü sayısı  “Bu siyasi bir kampanya değil” manşetiyle çıktı.

İşte haberin ayrıntıları;

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Mühendislik-Mimarlık Fakültesi, mühendislik öğrencileri Dekan Prof. Dr. Hüseyin Temiz önderliğinde başlattıkları bir çalışma ile üniversitenin elektriğini üretecekler.

Her geçen gün gelişen ve değişen, kaliteli eğitimi ile öğrencilerini geleceğe en iyi şekilde hazırlayan Kahramanmaraş Sütçü Üniversitesi, öğrencilerinin yaptığı farklı ve özel projeler sayesinde adını tüm dünyaya duyurmaya hazırlanıyor. Daha önce atık çimento kâğıtlarından ısı yalıtımı, atık yumurta kabuklarından kâğıt üretimi elde eden Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi, şimdi ise yeni bir projeye imza atmak için düğmeye bastı. Mühendislik-Mimarlık Fakültesi öğrencileri, üniversitenin çatı kısmına yerleştirecekleri güneş panelleri ile üniversitenin elektriğini buradan karşılamayı amaçlıyor. Konu hakkında gazetemize açıklamalarda bulunan Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Temiz, bu projenin Mükemmeliyet Merkezi projesi içerisinde hayat bulacağını ifade ederek, “Üniversitemizin çatısını güneş panelleri ile donatıp, üniversitemizin elektrik ihtiyacını buradan karşılamak istiyoruz” dedi. Bunun yanında elektrikli Araba projelerinin de olduğunu belirten Temiz, elektrikli araba projesinde de araba parçalarının üretildiğini ve yavaş yavaş monte edildiğini kaydetti.

‘TEKONOLOJİNİN GELİŞMESİNE BAĞLI OLARAK MÜHENDİSLİK FAKÜLTEMİZ GELİŞİYOR’

Kahramanmaraş’ın tekstil ve teknoloji kenti olması, kâğıt sanayinde, çimento sanayinde gelişmesi dolayısıyla mühendislik fakültesinin de buna paralel olarak geliştiğini söyleyen Temiz, “Enerji alanında, malzeme alanında, tekstil alanında, Elektrikli araba üzerinde çalışmalarımız var. Elektrikli araba projemiz TÜBİTAK tarafından da kabul edildi. Yine farklı bir düşüncemiz olan Mükemmeliyet Merkezi kurmaya uğraşıyoruz. Mükemmeliyet Merkezinde üniversitemizin çatısını güneş panelleri ile donatıp, üniversitemizin elektrik ihtiyacını buradan karşılamak istiyoruz” şeklinde konuştu.

ELEKTRİKLİ ARABA PROJESİ

Elektrikli araba projesinin detaylarını anlatan Temiz, sözlerinin devamında şunları söyledi: “Ben göreve başladıktan sonra elektrik ve makine mühendisliği hocaları ve öğrencilerinden oluşan bir komisyon görevlendirdik. Makine mühendisliği bölümünden Mehmet Ermurat hocamız elektrikli araba üretimi için oluşturduğumuz komisyonun başkanı oldu ve çalışmalara başlandı. Bizim daha önceden de güneş arabası projemiz vardı. Şu anda güneş arabası projesi değer kaybettiği için bizde elektrikli araba çalışmalarına ağırlık verdik. Elektrikli araba projesinde arabalarımızın parçaları üretiliyor ve yavaş yavaş monte ediliyor. Projenin maddi desteğini de TÜBİTAK veriyor. Bu projeyi bitirince üniversiteler arası yarışlara katılacağız. Bu proje aslında güneş arabasından kalan birikimin devamıdır. Güneş arabası projesini bitirdiğimiz için okuldan yeni bir proje yapalım fikri çıktı ve bizde elektrikli araba projesini yapmaya karar verdik.”

MÜKEMMELİYET MERKEZİ PROJESİ

Mükemmeliyet Projesi ile ilgili bilgiler veren Temiz, şöyle konuştu: “Diğer bir projemiz Mükemmeliyet Merkezinde ise işe yine bir komisyon kurarak başladık. Bu çalışmamızdan da DOĞAKA’nın haberi olmuş. Oradan bir uzman arkadaş üniversitemize geldi ve bizim projemizin detaylarını sordu. Daha sonra ise sanayiciler bizi çağırdı. Onlara da durumu anlattık ve onlarında hoşuna gitti. “Biz sizi destekleriz, elimizden geleni yaparız” dediler. DOĞAKA’ da ki uzman arkadaşımız Ankara’da durumu Kalkınma Bakanlığı’na anlatmış ve bakanlıkta projemize sıcak bakmış. Bu düşüncemiz inşallah olgunlaşmak üzere.”

 ‘FAKÜLTEMİZ DE 3 BİN CİVARINDA ÖĞRENCİMİZ VAR’

Mühendislik-Mimarlık Fakültesinde şu anda 3 bin civarında öğrencinin eğitim gördüğünü belirten Temiz, “Şu anda fakültemiz de 3 bin civarında öğrencimiz eğitim görüyor. Fakültemizin adı Mühendislik ve Mimarlık ama şu an mimarlık bölümümüzün öğrencisi yok. Ancak inşallah gelecek yıl mimarlık fakültesini de faaliyete geçirmek istiyoruz. Bunun dışında toplam 10 bölümümüz var. Bu 10 bölümün 7’sinde öğrenci var. Diğer bölümlere de öğrenci alma çalışmalarımız devam ediyoruz” diye konuştu.

 ‘TEKNOLOJİNİN GELİŞMESİ İÇİN MÜHENDİSLİĞİN OLMASI LAZIM’

Teknolojinin gelişmesi için mühendisliğin olması gerektiğini ifade eden Temiz, son olarak sözlerine şunları ekledi: “Mühendislik gerçekten çok önemli. Bir ülkenin gelişmesi kesinlikle teknoloji ve bilimle alakalıdır. Bu yüzden de teknolojinin gelişmesi için mühendisliğin olması lazım, mühendisliğin öncülük etmesi gerekiyor. Biz de KSÜ olarak bu bilinçle çalışıyoruz. Dolayısıyla bizim elektrik-elektronik, inşaat, bilgisayar, makine bölümlerine gerçekten yüksek puanlı öğrenciler geliyor. Üniversitemiz içerisinde öğrencilerimizin oluşturduğu bir topluluk var. Örneğin Makine Mühendisliği topluluğu makine ile ilgili yeni bir şeyler üretmeye çalışıyor. Bu projelere öğrencilerimiz gayret gösteriyor ve bu alanda da öğrencilerimiz oldukça başarılı durumda.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.