KSÜ’de “Arap Baharı ve Suriye”

KSÜ’de “Arap Baharı ve Suriye”
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’nde (KSÜ) düzenlenen panelde “Arap Baharı ve Suriye” meselesi, konunun uzmanları tarafından masaya yatırıldı.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’nde (KSÜ) düzenlenen panelde “Arap Baharı ve Suriye” meselesi, konunun uzmanları tarafından masaya yatırıldı.

KSÜ Uluslararası İlişkiler Öğrenci Topluluğu tarafından düzenlenen panel, Cahit Zarifoğlu Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Panelin açılış konuşmasını KSÜ Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci yaptı.  “Medeniyetlerin kesişim noktası olan bu coğrafya, bizlere çok büyük fırsatlar sunduğu gibi bazı tehditleri de barındırmaktadır.” diyen Rektör Deveci, “Ortadoğu’da başlayan Arap Baharı, komşumuz olan Suriye’de de etkisini göstermiş ve iç savaşa neden olmuştur. Zaman içerisinde ise Suriye toprakları büyük güçlerin vekâlet savaşlarına sahne olmaya başlamıştır. Hemen yanı başımızdaki bu tarihi gelişmeler, ister istemez ülkemizi ve ilimizi de etkilemiştir.” şeklinde konuştu.

Halkımızın, İslam’ın bayraktarlığını yapma gibi bir misyona sahip olduğunu vurgulayan Rektör Deveci, “Bizlere düşen ise bu coğrafyanın ve bu misyonun önemini kavrayarak daha fazla çalışmak ve daha fazla dikkatli olmaktır. Bu noktada ülkemizin bilim insanlarına önemli görev ve sorumluluklar düşmektedir. Birlik ve beraberliğimizi bozmak isteyen her türlü nifaka karşı uyanık olmalı, öğrencilerimiz başta olmak üzere toplumu aydınlatmalıyız.” dedi.

1-20160505092716.jpg

Açılış konuşmalarının ardından, KSÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Hamdi Aydın’ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen “Arap Baharı ve Suriye” konulu panele geçildi. Panelde ilk sözü alan İnönü Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdulkadir Baharçiçek, “Orta Doğu ve Arap Baharı” başlıklı sunumunu gerçekleştirdi. Arap Baharı’nı hazırlayan iç ve dış nedenlere ilişkin bilgiler veren Baharçiçek, bölgede dış müdahaleler devam ettikçe sorunların da devam edeceğinin altını çizdi. Baharçiçek, Arap Baharı’nın, Batı’nın ikiyüzlü politikalarını, demokrasinin karşısında olduğunu gözler önüne serdiğini ifade etti.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Toğrul İsmayıl ise “Rusya’nın Ortadoğu Politikası Çerçevesinde Suriye Yaklaşımı” konulu sunumunu yaptı. İsmayıl, Rusya’nın Suriye üzerinde etkili olma isteğinin, Türkiye ile ilişkilerinde en büyük etken olduğunu vurguladı.

KSÜ İİBF Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Fikret Birdişli de “Arap Baharı ve Güvenlik: Ortadoğu’da Şeytan Etkisi” başlıklı sunumunu gerçekleştirirken şiddetin coğrafya, din ve inançla ilgisinin olmadığını ifade etti.

KSÜ Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci tarafından panelistlere günün anısına plaket takdim edilirken, panel, Malatya merkezli olarak uydu üzerinden bölgesel yayın yapan Vuslat TV tarafından canlı yayınlandı.

2-20160505092716.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.