Kur'an paneli yapıldı
Kahramanmaraş’ta Kur’an gönüllüleri, “Kur’an’ın Anlamında Buluşalım” konulu konferanstan çok faydalandı.
Kahramanmaraş’ta Merdan Ahlak Kültür ve Çevre Derneği ve Kur’an’ın Anlamıyla Buluşmak (KAB) Platformu işbirliği ile gerçekleştirilen “Kur’an’ın Anlamında Buluşalım” konulu konferans büyük beğeni topladı.
Konferansta, Kur’an’ın Anlamıyla Buluşmak (KAB) Platformu Başkanı Av. İsmail Yıldız, Platformun kuruluş amacını;
Okumak…
Üzerinde iyiden iyiye düşünmek…
Gönüllerimizde idrak etmek…
Ve samimiyetle yaşama gayretinde bulunmak…
Bütün bu güzellikleri de Rasûl-i Zîşân’ın gösterdiği istikamette, mersus sıfatına bürünmüş Allah’ın dininin yardımcıları olarak, 7 milyar insanın görmesine vesile olmak, olarak açıkladı.
Geçmiş senelerde, insanımızın Kur’an’ın anlamıyla buluşmasına yardımcı olmak adına mealli Kur’an-ı Kerim’i hediyeleşmek suretiyle ulaştırma ve okutma kampanyamız, Türkiye çapında Kur’an-ı Kerim’i ve Meali’ni Güzel Okuma yarışmamız, her camiye ve her imama mealli Kur’an ulaştırma projemiz ve Kur’an’ı Anlamanın Yöntemi projemiz başta olmak üzere birçok projeyi birlikte gerçekleştirdik. Birlikteliğin ve gayretlerin sinerjisi ile Türkiye’de aynı amaçlı platformların kurulmasına, aynı amaçlı birçok projelerin oluşmasına, ürettiğimiz sloganlara varıncaya kadar başka mecralarca örnek alınmasına vesile olduk.
Aşağıda görüleceği üzere bu seneki hedefimiz, hep birlikte Zinde Sosyal Gelişim Derneği tarafından yönlendirilmiş ana konseptlerden olan web tabanlı e-hizmetleri birlikte gerçekleştirmektir. 1433 / 2012 yılı sonunda günlük 1000 kişinin www.kuranimiz.net sitesini ziyaret etmesini sağlamayı hedefliyoruz.
Bunun yanında kurumsal kapasitemizi % 50 artırmayı, mealli Kur’an-ı Kerim’i özel kesime ulaştırmayı, web sayfamız ve e-hizmetler için görsel malzeme üretmeyi, yarışmaları bu seneki hedeflerimiz arasına almış bulunmaktayız diyerek platform çalışmaları hakkında bilgi verdi.
Konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Ali Akpınar, konferansın amacının Kur’ân’a muhatap olan her seviyedeki insanın hayatında pratiğe dönüşebilmesini sağlamak olduğunu belirtti.
Konuşmasına: Kur’ân, insanı değerlendiren ve insana değer kazandıran bir kitaptır. Şöyle ki, Yüce Yaratıcı, Kur’ân’ı insana indirerek onu muhatap kabul etmiş, onun problemleriyle ilgilenmiş ve böylece ona değer vermiştir. Bu yönüyle Kur’ân, bize Allah’ı tanıtan ve bizi O’na yaklaştıran kitaptır.
Niyeti, düşüncesi, konuşması ve davranışlarıyla sürekli bir şeyler yapan, hareket halinde olan insanın, tüm eylemlerinin Kur’ân’a göre bir adı ve değerlendirmesi vardır. Kur’ân’a göre o yapılanlar ya helaldir, ya haram; ya iyidir, ya kötüdür.
Kur’ân, muhataplarını öncelikle sağlıklı ve mutlu bir dünya hayatına; sonra da cennet yurdundaki hoş ve mutlu hayata hazırlar.
Tüm bireyleriyle huzurlu, güçlü ve dinamik bir aile ve toplum özlemi çekiyorsa, terörden kurtulma isteğinde samimi ise, kötülerden ve kötülüklerden kurtulmak istiyorsa, sosyal, siyasal ve ekonomik alanlardaki ölçüsüzlüklerden bîzar ise Kur’ân ayetlerine kulak vermelidir.
Biz Müslümanlar Kur'ân'ı hayata hakim kılma işinden önce, Kur'ân'ı anlamak ile görevliyiz. Başka bir deyişle, Kur'ân'ı hayata hakim kılmak için ondan önceki işimiz Kur'ân'ı anlamaktır. Bugün bazılarının yaptığı gibi Kur'ân'ı doğru dürüst anlamadan Kur'ân'ı hakim kılmayı savunmak hem anlamsız, hem de sonuçsuz kalacaktır.
Kur’ân’a muhatap bir insan olarak, onun tüm ayetlerini sanki kendimize iniyormuş gibi algılayarak, onu ciddiye alarak; onun Mushaf’ına gösterdiğimiz saygıdan daha fazlasını, onun içeriğine göstererek onu anlamaya ve onun gereklerini yerine getirmeye gayret etmeliyiz. İnanan her insanın bilgi dağarcığında, mutlaka Kur’ân’dan bir buket olmalıdır. Kur’ân’ı anlamanın gereğine inanarak onunla tanışmaya karar vermek gerekir. Bu kesin kararın ardından da azimli ve fedakar bir çaba ve çalışma gereklidir şüphesiz. Öte yandan, bugün ileri sürülen hiçbir gerekçeye sığınmadan, geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımıza mutlaka Kur’ân eğitimi aldırmalı ve onları Kur’ân’lı bir hayata hazırlamalıyız. Unutmayalım ki, dünya ve ahirette cennet mutluluğunu yakalamak Kur’ân ile olmakla mümkündür,diye son verdi.
Program, Gaziantep Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Akpınar’a plaket takdimi ile son buldu.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.