Mahkemenin kararı neden uygulanmadı?

Mahkemenin kararı neden uygulanmadı?
Kahramanmaraş kent merkezinde günlük olarak yayım yapan “Manşet” gazetesinin 9 Kasım 2016 tarihli Çarşamba günkü sayısı “Mahkemenin kararı neden uygulanmadı?” manşetiyle çıktı.

Kahramanmaraş kent merkezinde günlük olarak yayım yapan “Manşet” gazetesinin 9 Kasım 2016 tarihli Çarşamba günkü sayısı “Mahkemenin kararı neden uygulanmadı?” manşetiyle çıktı.

İşte haberin ayrıntıları;

Kahramanmaraş’ta vatandaşın ortak kullandığı yolun bazı kişiler tarafından duvar çekildiği ve bundan dolayı da yolu kullanamayıp evine gidemediğini söyleyen (58)Selim Tümer, bu yasal olmayan işlemin mahkeme kararı olmasına rağmen belediye ekiplerince durdurulmadığını iddia etti. Dulkadiroğlu İlçesi Dereli Mahallesi sakini 58 yaşındaki Selim Tümer, 15 yıl önce Dereli Mahallesi’nde toprak bir ev satın aldı. Satın aldığı bu evde bir süre ailesiyle kalan Tümer, daha sonra evin toprak olması nedeniyle başka bir eve taşındı. Bu esnada yeniden buraya kazı çalışması yapıp ev yapmak isteyen Tümer, evine giden mahallelinin ortak kullandığı yolun bir kısmının L.A. isimli bir bayan tarafından taş duvar örülerek kapatıldığını öne sürdü. Duvarı ördüren ve yolu işgal eden L.A. isimli bayanın duvarı örmek için çimentoyu ve kumu da belediyeden temin ettiğini iddia eden Tümer, bu duvarın yasal olmadığını bunun içinde mahkemeye dava açtığını, mahkemenin ise buraya yıkım kararı vermesine karşın Dulkadiroğlu Belediyesi’nin ne hikmetse mahkeme kararını hiçe saydığını kaydetti.

‘NEDEN BENİM YOLUM AÇILMIYOR?’

Tümer, başından geçen film gibi olayı gazetemize şöyle anlattı: “Dereli Mahallesi’nde toprak bir evi bundan 15 yıl önce satın aldım. Aradan yıllar geçti ve bu evimi yıkıp tekrar inşaat yapmak istedim. Ancak komşum L.A. ve akrabası Ş.A. karşı çıktılar. Daha sonra L.A. evime giden yolun ortasına taş yığdı ve ben tapulu olan evime gidemez oldum. Ben hayvancılık yapıyorum. O evimde de ben 250-300 tane damızlık hayvan besliyorum. Hayvanlarıma bakmakta zorluk çekiyorum çünkü neredeyse evime ulaşamıyorum. Çaresiz bir şekilde evimi terk ettim ve başka bir yere yerleştim. Bu olayların ardından ben Dulkadiroğlu Kaymakamlığı’na başvurdum. Sonra kaymakamlık yetkilileri geldi. 72 metrekare olan evimin arazisine L.A.’nın işgal ettiğini tespit etti. Kaymakamlık adliyeye suç duyurusunda bulundu. 4. Asliye Hukuk Mahkemesinde dava görüldü, bitti ve sonuçlandı. Mahkeme L.A.’ya infaz verdi. Ama L.A. içeriye girmedi, ceza ertelendi. Davanın ardından 2 yıl geçer geçmez L.A. taş yığdığı yere temel kazarak duvar örmeye başladı. Duvarı örmek içinde yaklaşık 3 ay önce Dulkadiroğlu Belediyesi’nden çimento ve kum talebinde bulundu ve bunun üzerine duvarı ördü. Benim bu durumdan daha sonra haberim oldu. Ben tekrar belediyeye giderek gerekli yasal işlemi başlattım. Başlattım ama belediye tarafından herhangi bir durdurma işlemi olmadı. Ben bu kez yine kaymakamlığa başvurdum. Bu esnada kaymakamlık yetkilileri 2 gün içinde bilirkişilerden gerekli bilgileri alarak tutanak tuttu ve ev için men kararı verdi. Kaymakamlık tarafından tekrar mahkemeye suç duyurusunda bulunuldu. Şimdi 8. Asliye Hukuk Mahkemesinde 29 Kasımda duruşma var. L.A. ikinci kez yargılanmaya devam ediyor. Bu arada da belediye L.A.’nın inşaatını mühürledi. Şu anda o duvar benim evimin yolunun tam ortasında ben kepçeyle kanunun bana vermiş olduğu yolu açtırıp evimin inşaatına başlayacağım. Dulkadiroğlu Belediyesi’nin kurulduğu zamanlarda ilk dilekçeyi ben vermiştim. Şu ana kadar belediyede 500’e yakın bu konuyla ilgili dilekçelerim var. Neden benim yolum açılmıyor? Ben bu durumdan artık yoruldum. Belediye ekipleri lütfen işini yapsın ve kendilerini mahkemeden yüksek görmesinler.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.