Menzelet Ve Sır Baraj Gölüne 810 Bin Adet Yavru Balık
Devlet Su İşleri 20. Bölge Müdürlüğü sorumluluk sahası içinde bulunan Kartalkaya, Menzelet ve Sır baraj gölüne Adana DSİ 6. Bölge Müdürlüğü “Su Ürünleri Başmühendisliği”nden temin edilen ve “2015 Yılı Balıklandırma Programı” kapsamında 810 bin yavru pullu ve aynalı sazan balığı Baraj göllerine bırakıldı.
DSİ Bölge Müdürü Mevlüt Aydın, "2015 Yılı Balıklandırma Programı” ile ilgili olarak şunları söyledi: “Bölgemizdeki su ürünleri kaynaklarının geliştirilmesi, bu kaynaklardan ekonomik olarak yararlanılması, üretimin arttırılması ve su ürünlerinin plan ve hedeflerine uygun gelişmesini sağlamak amacıyla, 810 Bin Pullu ve aynalı Sazan yavrusu baraj gölüne sağlıklı bir şekilde bırakılmıştır. Su ürünleri üretimi bakımından Kahramanmaraş’ın en önemli iç su kaynağını Menzelet ve Sır Baraj Gölü oluşturmaktadır. Devlet Su İşleri olarak depolanmış su kaynaklarını üretime kazandırmak, yöre insanına yeni iş imkanı sağlayabilmek, ekolojik dengenin sağlanması, mevcut balık türlerinin korunması, sportif olta balıkçılığının geliştirilmesi, canlı organizmaların üremesi noktasında doğaya ve çevreye katkı sağlanması, ekonomik değeri yüksek balık türlerinin artırılması ve yurttaşların hayvansal protein ihtiyaçlarını su ürünlerinden karşılaması maksadıyla her yıl düzenli olarak bölgedeki baraj göllerine yavru balıkların bırakıldığını, ayrıca bu çalışmalar sayesinde göllerdeki ve çevresindeki flora fauna zenginliği oluşturabilecek bir ortama katkı sağlamaya gayret gösterdiklerini, Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğü olarak ekolojik dengenin sağlanması noktasında iç suların balıklandırılması, canlı organizmaların üremesi noktasında doğaya ve çevreye katkı sağlanması maksadıyla iç sularımızı balıklandırdık. DSİ 20. Bölge Müdürlüğü olarak Kahramanmaraş’ın denize kıyısı olmamasına rağmen sahip olduğu baraj göllerinde önemli miktarda aynı türe ait balık varlığının artırılması amacıyla her yıl düzenli olarak yavru pullu sazan balığı bırakıyoruz. Barajlarda sürdürülebilir üretim sektörü oluşturup, arazileri sular altında kalan yurttaşımıza yeni bir iş sahası, bölgemizde balık tüketiminin artırılması ve tüketime bağlı istihdam oluşturmak maksadıyla yapılan balıklandırma çalışmalarında doğal bir tür olan pullu sazan balıklandırma çalışmalarını artırarak sürdürüyoruz." dedi.
Baraj göllerinde balıklandırma çalışmaları ve bırakılan balık miktarları hakkında bilgi veren DSİ Bölge Müdürü Mevlüt Aydın, Kartalkaya Barajına 150 Bin adet, Menzelet Barajına 300 Bin adet ve Sır Barajına 360 Bin adet pullu ve aynalı sazan balığı yavrusu bıraktık. Bölge Müdürlüğü olarak yaptığımız bu çalışmalarla yöremizde mevcut olan Baraj göllerinde balık kapasitesini artırarak yöremizde sportif balık avcılığının geliştirilmesini amaçlamaktayız. Her yıl yapılmakta olan bu çalışmalarla baraj göllerinin aynı türe ait balık varlığının desteklenmesi, göl ekosisteminin canlı tutulması ve yöre halkının sürdürülebilir üretim sektörü oluşturup baraj gölünden istifade etmesi hedeflenmektedir.
Devlet Su İşleri 20. Bölge Müdürlüğü sorumluluk sahası içinde bulunan Kartalkaya, Menzelet ve Sır Barajı'nın su ürünleriyle de Ülke, İlimiz ve yöre insanımızın ekonomisine katkı sunması için çalışmalar sürdürüyor. Adana DSİ 6. Bölge Müdürlüğü “Su Ürünleri Başmühendisliği”'nin Balık Üretme tesislerinden balık nakil tankları ile getirilen 810 bin pullu ve Aynalı sazan yavrusu DSİ görevlilerince baraj gölüne sağlıklı bir şekilde bırakılmıştır.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.