Özel Eğitimin Güçlendirilmesi Projesi
Kapsamında Kahramanmaraş bilgilendirme toplantısı yapıldı.
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen “Özel Eğitimin Güçlendirilmesi Projesi” kapsamındaki İl Bilgilendirme Toplantıları’nın beşincisi Kahramanmaraş’ta gerçekleşti. İzmir, Samsun, Zonguldak ve Erzurum’un ardından Kahramanmaraş’ta gerçekleşen toplantıda, projenin amacı, beklenen sonuçları ve faaliyetlerinin tanıtılması, pilot illerle yapılacak ortak çalışmaların belirlenmesi ve il düzeyindeki paydaşların özel eğitim alanına ilişkin bilgilerinin artırılmasına yönelik bilgilendirme yapıldı.
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen ve Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği tarafından ortaklaşa finanse edilen “Özel Eğitimin Güçlendirilmesi Projesi” Kahramanmaraş’ta gerçekleşen bilgilendirme toplantıları ile devam etti. Aralarında İstanbul, Ankara, İzmir, Gaziantep, Zonguldak, Siirt, Samsun, Kahramanmaraş, Erzurum ve Ağrı’nın bulunduğu 10 pilot ildeki toplantılarda projenin amacı, beklenen sonuçları ve faaliyetlerinin tanıtılması, pilot illerle yapılacak ortak çalışmaların belirlenmesi, il düzeyindeki paydaşların özel eğitim alanına ilişkin bilgilerinin artırılması hedefleniyor. Toplantıya bakanlıktan gelen yetkililer, Milli eğitim Müdürü Tahsin Nas,Milli Eğitim Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Şube Müdürü Hasan Kozan,ilimizde seçilen pilot okulların ve Rehberlik Araştırma Merkezi yöneticileri özel eğitim alanında hizmet veren kurumların temsilcileri ile engelli bireylere hizmet veren sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.
İl Milli eğitim Müdürü Tahsin NAS, yaptığı konuşmasında şunları belirtti. “Engellilik konusunda önce zihinlerimizdeki engelleri kaldırmalıyız. Engelli bireylerin de bu toplumun bir parçası olduğunu, bizlerle beraber yaşadıklarını unutmamalıyız. Herkesin eşit eğitim hakkına sahip olduğu bu yüzyılda engelli bireylerimizin de iyi bir eğitim alması için bütün imkanlarımızı onlar için seferber ediyoruz.Kahramanmaraş’ta engelli bireylerin eğitimine yönelik çok başarılı çalışmalar gerçekleştiriliyor. Bunun en somut göstergesi Cumhurbaşkanlığımız tarafından yürütülen Eğitim Her Engeli Aşar kampanyasında gerçekleştirdiğimiz başarılı çalışmalarımızdan dolayı ilimizin iki yıl üst üste ödüle layık görülmesidir. Ayrıca engelli bireylerin eğitimine yönelik il düzeyinde başarılı projeler gerçekleştirmekteyiz. Bu proje sayesinde de engelli bireylerin toplum ile bütünleşme olanakları daha da artacak.Bizlerin amacı deniz yıldızı hikayesindeki gibi sadece bir engelli vatandaşımızın bile olsa hayatında bir şeyler değişmesine yardımcı olmaktır.”
Hedef herkesin toplumla bütünleşmesi
16 Mart 2011 tarihinde uygulamaya konulan, ulusal ve uluslararası uzmanlardan oluşan bir ekip tarafından yürütülen Özel Eğitimin Güçlendirilmesi Projesi’ne yerel kamu kurumları, belediyeler, özel sektör ve STK’ların aktif katılımı ve desteğiyle eğitimler verilecek ve ülke çapında bir farkındalık kampanyası yürütülecek. 30 ay sürecek proje ile engelli bireylerin toplumla bütünleştirilme olanaklarının artırılması amaçlanıyor.
“Engelsiz Okul Modeli” projenin belkemiği
Projede aynı zamanda hizmetiçi eğitim, psikolojik değerlendirme tanılama araçları ve müfredata dayalı değerlendirme aracılığı ile öğretmen gelişiminin sağlanarak engelli bireylerin eğitime erişim fırsatlarını arttırmak ve öğrenme ortamlarının geliştirilmesi de hedeflenmektedir. Projenin belkemiğini oluşturan “Engelsiz Okul Modeli”nin geliştirilmesi sayesinde tüm Türkiye’deki özel eğitim ihtiyacı olan bireylerin eğitime erişimlerinin sağlanması amaçlanıyor.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.