Pakdil, Toplumumuzun Vazgeçilmez Temel Taşları: “Öğretmenlerimiz”
Pakdil, yaptığı açıklamada şunları belirtti: “ Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Millet Mektepleri Başöğretmenliğini kabul ettiği 24 Kasım “ÖĞRETMENLER GÜNÜ” olarak kutlanmaktadır.
Öğretmenler Günü’nün amacı, zor fakat şerefli bir mesleğin elemanı olan öğretmenlere toplumda saygınlık kazandırmak; öğretmenler arasında sevgi, saygı ve dayanışma bağlarını kuvvetlendirmek; sorunlarını dile getirerek duyurmak; emekli öğretmenlerimizin hatıralarını canlı tutmak; Türk Milli Eğitimi’ne hizmet vermiş olanları saygı ile anmak; özellikle mesleğe yeni giren öğretmenlere bu mesleğin yüceliğini ve bilincini kazandırmaktır.
Bir toplumun bağımsız ve uygar olması ve her alanda kalkınabilmesi için iyi bir eğitim ve öğretim yapısının bulunmasının şart olduğunda hemfikiriz.
İşte toplumu gelişimi ve ileri seviyelere yükselmesi için çaba sarfeden Öğretmenlerimiz, geleceğimizin teminatı olan sevgili gençlerimizin ruh ve karakter yapılarının gelişmesinde, sosyal ve zihinsel hayatlarının olgunlaşmasında büyük rol oynamaktadırlar.
Öğretmenlerin toplumun ve insanlığın gelişimini de etkiledikleri aşikârdır. Konuyla ilgili olarak Bismarck: “Bana öğretmenleri veriniz, size yepyeni bir Alman toplumu yapayım.” derken bu gerçeği vurgulamıştır. Öğretmenliğin zor bir meslek olduğunu hepimiz bilmekteyiz. Öğretmenin vazifesi, gücü nispetinde erdemli toplum gayretine katkı sağlamaktır. İnsan yaratılmışların en seçkini, en donanımlısı, en bilinçli olanıdır. İnsan hayatında eğitim; davranışları doğru yönlendirmede ve diğer hemcinslerinin haklarına tecavüz etmesinin engellenmesinde birinci derecede etkilidir. Öğretmen işlevini yerine getirirken bu önceliği asla ihmal etmez. Ne mutlu ki ülkemizde bize ailemiz gibi gelişimimize katkıda bulunan öğretmenlerimiz bulunmaktadır.
Okulda öğrencilerine bilgi, beceri ve olumlu davranışlar kazandırmakla öğretmenin görevi bitmez. Evine yorgun döndüğü zaman, ertesi gün işleyeceği derslerini hazırlamak ve sınav kâğıtlarını okumak zorundadır. Topluma onun kadar emeği geçen başka bir meslek mensubu yok gibidir. Sokrates: “Dünyada her şeye değer biçmek mümkündür, fakat öğretmenin eserine asla değer biçilemez” diyerek, öğretmenin hakkının ve emeğinin değerinin hiç bir zaman ödenemeyeceğini ne güzel dile getirmiştir.
Öğretmenliğin saygınlık kazanması, maddi ve manevi yönden güçlenmesi; öğretmenlerimize eğitim ve öğretim amaçlarını gerçekleştirmek için gerekli ortamın hazırlanması, güven içinde çalışmaları ve isteklendirilmeleri en büyük dileğimizdir.
Öğretmenler, Türkiye’mizi çağdaş uygarlık düzeyine çıkaracak “Fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür” nesiller yetiştirmenin bilinç ve sorumluluğunu taşımaktadır.
Öğretmenlik, insanlık tarihinin en anlamlı ve ölümsüz mesleğidir. Başlı başına bir amaç olmaktan öte, bizleri yüce gayemize ulaştıran ve ürünü insan olan meslektir öğretmenlik.
Kültürel değerlerimizin günübirlik çıkarlara feda edildiği günümüzde bu kutlu mesleği en güzel biçimde icra etmek durumunda olan öğretmenlerimizin heyecanını diri tutmalı ve ideallerimizi yeniden kuşanmalıyız diyorum.
Karşı karşıya kalacağımız bütün durum ve şartları aşarak ruhumuzu her şartta diri kılarak başarıya ulaşabileceğimizi unutmamalıyız.
Kazanılması gereken asıl büyük servetin para, şöhret ve makamdan öte erdem ve bilgelik olduğunu bilen eğitimcilerimize kalben teslim olmalı yüreğimizi, ruhumuzu en büyük erdemlerle tezyin ve teçhiz ederek yolumuza devam etmeliyiz.
Evrensel medeniyet kulesi de hiç şüphesiz bu onuru taşıyan fedakâr ve cefakâr öğretmenlerimiz sayesinde yükselecektir.
Bu vesile ile “Öğretmenler Günü ”nü kutlamanın mutluluğu içinde, tüm öğretmenlerimizi sevgi ve saygı ile selamlarken 24 Kasım Öğretmenler gününün, eğitim camiasına kutlu olmasını dilerim”dedi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.