Ekonomim Gazetesi “Ekonomi’ Nin Seçimle İmtihanını” Ele Aldı
Kahramanmaraş’ın ilk ve tek ekonomi gazetesi EKONOMİM, MART – NİSAN sayısında ekonominin seçimle olan imtihanını ele aldı.
MART sayısında EKONOMİ’nin seçimle imtihanını ele alan ekonomim gazetesi, “Dünyadaki değişime ayak uyduran, sosyal yaşantısıyla modern bir dünya kenti olan Kahramanmaraş, doğal kaynakları, gelişmiş sanayisi altyapısıyla hızlı bir yükseliş trendinde yerini aldı. Türkiye İş Bankasının yaptığı araştırmada Türkiye’de ki ekonomik sıralamasını Genel Ekonomi sıralamasında 23. Sırada yerini alırken 2013 Aralık ayı verilerine göre de 810 milyon dolar ihracat gerçekleştirdi.
Kahramanmaraş’ın üretimde, ihracatta, istihdam ve sosyal gelişmişlikte üst sıralara çıkacağını söyleyen Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kemal Karaküçük, özellikle Büyükşehir olmasıyla birlikte, modern şehircilik uygulamaları, Kahramanmaraş’ın yaşama kalitesini yükselteceğini ifade etti.”
Ekonomim gazetesi Mart-Nisan sayısın köşe yazarları; Gazeteci Abid Vanlı köşe yazısında; “İŞ BEĞENMEME LÜKSÜ YAŞIYORUZ…
Seçim gezileri dolayısıyla bugün organize sanayine yolum düştü.
Önünden geçtiğimiz fabrikaların bazılarında işçi alınacak duyuruları görünce, nerdeen nereye gelmişiz demekten kendimi alamadım.
Daha önce Türkoğlu Belediyesi girişinde fabrikalardan işçi alınacağına dair ilanlar, fabrika servislerinin önüne asılan işçi alınacak pankartları geldi aklıma.
Toplantılarda konuşulan iş beğenmeme olayını da hatırladım sonradan.
Hemen aklıma bir tanıdığımın yeğeni geldi, 2 aydan beri birkaç fabrika değişti. Birinin servisini beğenmedi, birinin yemeğini beğenmedi, bir diğeri uzak dedi..”
Gazeteci Mehmet Taş ise; “TOPLUMSAL REFAH SORUNUMUZ!..
Kahramanmaraş, ekonomik büyüklük açısından ve nüfus yoğunluğu bakımından ilk yirmi kent arasında yer alıyor.
Ancak sosyal gelişmişlik göstergelerine baktığımızda ise ortalama 60’larda yer alıyoruz.
Bu iki rakamlara baktığımızda ise; anormal bir görüntü çıkıyor ortaya.
Kahramanmaraş’ta haksız bir paylaşım söz konusu oluyor. Zengin daha çok zengin olurken, fakir daha da fakirleşiyor.
Oysa 1980’lerde, 90’larda bu eşik şimdiki gibi uçurum düzeylerinde değildi.”
Dr.Gökhan Gökşen ise; “GELİŞİME AÇIK BİR SEKTÖR…. Gün geçtikçe büyüyen ve gelişen bir ekonomiye sahibiz. Dünya’da da sektörel bazda ekonomik enstrümanlarda değişmeler görmekteyiz. Bu durum çeşitlilik oluşturmak isteyen yatırımcıları yeni sektör arayışına yöneltmektedir. 80’li yıllarda sanayileşmeye başlayan bölgemizde de bu arayışlara şahit olmaktayız. Sanayileşen her ülke de bu durum yaşanmıştır.”
Kalida Genel Sekreteri Mahir Keçe ise; “Twitter Türkiye Ekonomisini Sallar mı?
Twitterin kapatılması son günlerin en çok ses getiren gündemi oldu. Böyle olacağı da belliydi. Çünkü, yasakları kabul etmeyecek kadar bir demokrasi kültürümüz var artık. Kapatıldıktan sonra ilginin iki kat daha arttığı söyleniyor. Yasaklar imrendiricidir, meraklandırır. Yasakladıkça meraklısı çoğalıyor.
On iki milyon kullanıcısı olan bu sosyal paylaşım ağı özellikle gençlerin, aydınların, sanatçıların ve siyasilerin son zamanlarda ilgilendiği bir özgürlük sembolü kabul ediliyordu. Sayın cumhurbaşkanı bile uygulamayı ilk delen kişilerden oldu. Kapatmayla ilgili düşüncesini twitterden yayınladı. Hükümet kapatıyor, cumhurbaşkanı dinlemiyor; bir acayip iş…”
Dedi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.