Kahramanmaraş Kayısısı marka olma yolunda
Kahramanmaraş’ta birkaç yıldır yetiştirilmeye başlanan kayısı tat ve aroması ile Malatya Kayısısına meydan okumaya başlıyor
Kahramanmaraş iklim yapısı nedeniyle 77 farklı tarımsal ürünün ticari manada yetiştirilip satışa sunulduğu nadir şehirlerden biridir.
Son yıllarda Kahramanmaraş’ın çeşitli ilçelerinde yetiştirilen ve pazarda erkenci kayısı olarak adlandırılan tadı, görüntüsü ve aroması nedeniyle tercih edilen Kahramanmaraş Kayısısı birkaç yıl sonra Maltaya Kayısına rakip olacak özellikler gösteriyor.
Kahramanmaraş Tarım İl Müdürlüğü yetkililerinin Kahramanmaraş’ın dört bir yanında toprak, iklim özellikleri dikkate alınarak vatandaşlara hangi ürünleri yetiştirmeleri gerektiği yönünde yapılan telkinlere üreticiler uyarak daha kaliteli ürünler elde etme başarısını gösteriyorlar.
Kahramanmaraş erkenci kayısısı bu yıl iyi bir rekolte ile Türkiye’nin dört bir yanında satışa sunuluyor.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.