Kahramanmaraş Sanayisine Enerji Dopingi! Bakan Bayraktar’a Güneş Enerjisi Talepleri İletildi

Kahramanmaraş Sanayisine Enerji Dopingi! Bakan Bayraktar’a Güneş Enerjisi Talepleri İletildi
Milliyetçi Hareket Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Zuhal Karakoç Dora, Sanayicilerin Sorunlarını Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dr. Alparslan Bayraktar’a Aktardı.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kahramanmaraş Milletvekili Zuhal Karakoç Dora, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) heyeti ile birlikte Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dr. Alparslan Bayraktar’ı ziyaret etti.

Ziyarette Kahramanmaraşlı sanayicilerin karşılaştığı sorunları ve çözüm önerilerini iletildi. Görüşme sonrası Dora, sosyal medya hesaplarından ziyaretin detaylarını ve gündeme getirilen konuları paylaştı.

Dora'nın açıklamalarına göre, Türkiye genelinde çeşitli sektörlerde hizmet veren ve yaklaşık 20 bin kişiye istihdam sağlayan 14 sanayi şirketi, öz tüketimlerinde kullanılmak ve karbon ayak izini düşürerek ihracatı artırıp ülke ekonomisine katkı sağlamak amacıyla güneş enerji santrali kurmak için başvuruda bulunmuş ve ruhsatlarını almış bulunuyor.

Ancak, bu ruhsatlar deprem dönemine denk geldiği için bürokratik ertelemeler nedeniyle iptal edilme riskiyle karşı karşıya kaldı. Eğer bu ruhsatlar iptal edilmemiş olsaydı, doğrudan 500 milyon dolar, dolaylı olarak ise 3 milyar dolar yatırım gerçekleştirilecekti. Bu yatırımlar, ülke ekonomisinin cari açığına ve bölge ekonomisine büyük katkı sağlayacaktı.

Bölge sanayicileri, güneş enerji santralleri sayesinde fosil yakıt tüketimini azaltacak, çevre kirliliğini önleyecek ve ticari rekabet avantajı elde edecekler. Ayrıca, santrallerin kurulumu ile çeşitli sektörlerde yaklaşık 500 kişilik yeni istihdam sağlanacak. Güneş enerjisi, karbon ayak izini azaltmada önemli bir rol oynarken, enerji maliyetlerinin yüksek seyrettiği günümüzde işletmelerin elektrik ihtiyacının bir kısmını karşılayarak maliyetlerde önemli bir tasarruf sağlayacak.

Dora, depremzede sanayicilerin hiçbir hata, kasıt, kusur ve ihmallerinin bulunmadığını belirterek, bu sanayicilerin mağduriyetlerinin giderilmesi için ruhsat iptallerinin önlenmesi talebini Bakan Bayraktar’a ilettiklerini ifade etti.

Bakan Bayraktar’ın, bu talebe olumlu yanıt vererek bürokratlarına konunun çözümüne yönelik talimat verdiği belirtildi.

Dora, Kahramanmaraşlı sanayiciler adına Bakan Bayraktar’a teşekkürlerini iletti.

Ayrıca, görüşmede eski TKİ çalışanlarına bir defaya mahsus olmak üzere memleketlerine dönme hakkı verilmesi konusu da gündeme getirildi.

Bu ziyaret ve görüşmeler, Kahramanmaraşlı sanayicilerin enerji sorunlarının çözümüne yönelik önemli bir adım olarak değerlendirildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.