Kahramanmaraş'ın en hijyen ve en kaliteli markası belli oldu

Kahramanmaraş'ın en hijyen ve en kaliteli markası belli oldu
Mado’nun ürünleri bakanlıktan tam not alarak ödüllendirildi.

Kahramanmaraş’tan tüm dünyaya ürün gönderen kentin dünyaca ünlü dondurma markası Mado’nun kaliteye ve hijyene verdiği önem bir kez daha tescillendi. Kahramanmaraş Valiliğinin oluşturduğu komisyonca belirlenen kriterleri taşıyan Mado’ya Beyaz Tabak ödülü verildi.

İşletmelerde, güvenli gıda arzının istenilen düzeylere çıkmasının, Tarım ve Orman Bakanlığınca denetlenmesi sonucu, işletmelere verilen “Beyaz Tabak” ödülü Kahramanmaraş’ta MADO’nun oldu. Ödülü alan Mado Yönetim Kurulu Üyesi Atilla Kanbur, “tüm ürünlerimizi, unumuzdan fındığımıza fıstığımıza kadar, laboratuvarlarımızda ilgili gıda mühendislerimiz tarafından, sürekli analizleri yapıldıktan sonra geliyor. Müşterilerimize en iyisini sunmaya çalışıyoruz. Hijyende ve kalitede gösterdiğimiz çaba sonuç verdi ve böyle bir ödülü almak bizi mutlu etti” dedi.

Dördüncü nesil dondurmacı bir aileden gelen ve geleneksel yöntem ile teknolojiyi birleştiren MADO, önemli bir ödülün daha sahibi oldu. Ulusal ve uluslararası bir çok ödülün tek ve rakipsiz kazanan MADO’ya Güvenli gıda arzının istenilen düzeylere çıkarılması nedeniyle, “Beyaz Tabak” ödülü verildi.

2-20190917150428.jpg

VATANDAŞIN AKLINDA SORU İŞARETİ KALMADI

Yaşar Pastanesinde düzenlenen ödül töreninde konuşan Tarımdan Sorumlu Kahramanmaraş Vali Yardımcısı Erol Özkan, vatandaşın ne yediği konusunda aklında bir soru işareti kalmadığını belirterek: “Lokanta pastane gibi gıda sunumu yapılan yerlerde genelde tüketiciler, bulundukları ortamı, masayı, peçeteyi, tabağı, kaşığı beğenirler. Ama hep bir soru işareti vardır kafalarında. Acaba bu yediğimiz gıda nerde hangi şartlarda üretiliyor? Bu beyaz tabak ödülü bu müşterilerin, bu kafasındaki soru işaretini kaldıracak en önemli belge. Beyaz tabak ödülü almış işletmeye gelen bir tüketici, gıdanın en saf haline, son yediği tabağa kadar şartların AB standartlarına, Türk standartlarına, hijyen standartlarına uygun olduğunu, içine sinerek yiyebileceğini bilecek. Bu açıdan önemli bir belge. Bu ödülü de Yaşar Pastaneleri gibi sadece Kahramanmaraş’ın, ülkemizin değil ünü yurtdışına çıkmış bir firmamızın alması da bizi ayrıca onurlandırdı. Kendilerine bu hassasiyetlerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi

TOHUMDAN SOFRAYA KADAR DENETLEME VAR

Kahramanmaraş İl Tarım Ve Orman Müdürü Mustafa Bozkurt ise, vatandaşına sunulan gıdaların sürekli denetlendiğini belirterek şöyle konuştu: “Gıda güvenliği konusunda Tarım Bakanlığını uhdesinde olan bir takım görevler var. Gıda güvenliği, çiftlikten sofraya, yada tohumdan son tüketiciye kadar olan işletmelerdeki denetim ve kontrolünün tarafımızdan yapılarak insanımıza, memleketimize faydalı zararsız, hijyenik ürün temin etmek noktasında çalışmalarımız var. Bunu pekiştirmek için şehrimizde ve buna benzer bir uygulama daha yapılıyor. Gıda güvenliği eylem planı kapsamında, gıda güvenliği eylem kurlumuz var.

GIDA GÜVENLİĞİ EYLEM PLANI

Bunun başkanı tarımdan sorumlu vali yardımcımız. Diğer kurumlarla beraber 14 kişilik bir gıda eylem kurulumuz var. Bunlar 3 ayda bir araya gelirler, şehrimizin gıdası ile ilgili alınması gereken tedbirler noktasında karar alınır. Bu kararda izleme kurulu tarafından denetlenir. Kurulumuzun almış olduğu bir karar var. Asgari şartların üzerinde, teknik ve hijyene sahip üretim yapan işletmelerin ‘Beyaz Tabak’ ödülü ile ödüllendirilmesi bir karar alındı. Bununla ilgili izleme kurulu üyelerimiz tarafından müracaat olduğu takdirde, işletmecilerimizin denetimleri yapıldı. MADO’da hakikaten nezih, her taraftan tanınan bizim medarı iftiharımız bir işletme. Bunlarında denetimleri yapıldı. Beyaz tabak ödülüne kurul tarafından layık görüldü. Burada toplanmamızın esas gayesi ‘Beyaz Tabak’ ödülünü takdim etmek. Bunun maksadı, Kahramanmaraş’ta diğer işletmelerimizi teşvik eder. Onlara örnek olur. Teknik ve hijyenik şartlarda gıda üretimini arttırma noktasında, bir ön çalışma olur diye düşünüyorum. Kahramanmaraş’a dışarıdan gelen özellikle yerli ya da yabancı turistlerimizin çok rahatlıkla geleceği, burada ki beyaz tabağı gördükten sonra da hiçbir endişe etmeden rahatlıkla buradan MADO’dan alışveriş yapacağı, kendi ihtiyacını karşılayacağı noktasında bir katkı olur diye düşünüyorum”

BU BİZİM İÇİN BİR AYRICALIK

Yırt dışı tüm şubelerde Türkiye ve Kahramanmaraş’ın adını duyuran Türkiye’nin dondurmacısı olarak bilenen MADO Yönetim Kurlu Üyesi Atilla Kambur ise şunları dile getirdi: “Böyle bir ödülle ödüllendirilmek bizim için bir ayrıcalık. Sizlerin de çoğunlukla bildiğiniz gibi bizim aile olarak annemiz, babamız ve dedemiz dondurmacı. Bizler dördüncü kuşak dondurmacıyız. Ama biz babamızdan ve dedemizden öğrendiğimiz usul ve yöntemleri, bugünkü şartlara uydurarak yapıyoruz. Daha önce biz hijyenin ne olduğunu bilmezdik. Ama bunların hepsini öğrendik. Şu anda sütümüzün birçoğunu biz kendimiz üretiyoruz. Çiftliğimiz ari belgesi var.

1-20190917150428.jpg

HERŞEYİMİZ DENETLENİYOR

Ondan sonra gelen tüm ürünlerimizi, unumuzdan, fındığımıza fıstığımıza kadar, laboratuvarlarımızda ilgili gıda mühendislerimiz tarafından, sürekli analizleri yapıldıktan sonra geliyor. Gerek organik analizleri, gerekse kimyasal analizleri yapıldıktan sonra geliyor. En iyi şekilde sunum yapmak üzere kendi kendimizi hazırlıyoruz. Bu konuda da halen çalışmalarımız sürüyor. Tabi kurum olarak gerek vilayetin gerekse tarım il müdürlüğünün bizi de böyle ödüllendirmesi bizim için ayrıcalık. Şehrimize gelen yabancılar beyaz tabak ödülünün ne olduğunu öğrendikleri bize karşı daha bakış açılarının değişik olacağı kantindeyim”

BEYAZ TABAK NEDİR?

“Çiftlikten Sofraya Gıda Güvenliği” projesi kapsamında birincil üretim dahil olmak üzere, gıda ve gıda ile temas eden madde ve malzemelerin üretim, işleme, depolama, dağıtım ve satış gibi gıda zincirinin tüm aşamalarında etkin kontrol ve denetim ile tüketiciye her zaman yeterli güvenli gıda arzının sağlanmasını, sektörler arası haksız rekabetin önlenmesini, gıda sanayinin gelişmesini, toplumun dengeli ve yeterli beslenmesine yönelik gıdaların güvenli olarak tüketiciye ulaşma amaçlanıyor. Bu kapsamda Kahramanmaraş Valiliği aracılığıyla güvenli gıda arzının istenilen düzeylere çıkarılmasını sağlamak amacıyla ‘Kahramanmaraş Gıda Güvenliği Eylem Planı’ uygulamaya konulmuştu. Eylem planı toplantılarına ise İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü ile Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürlüğü, Kahramanmaraş Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü, Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğü, KSÜ Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Kahramanmaraş Dulkadiroğlu Belediye Başkanlığı, Kahramanmaraş Onikişubat Belediye Başkanlığı, Kahramanmaraş Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası, Kahramanmaraş Ticaret Borsası Başkanlığı ile Kahramanmaraş Ziraat Mühendisleri Odası Başkanlığı’na bağlı üyeler katılıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.