Kahramanmaraş’ın tescilli sarı altını gün sayıyor! Fiyatlar şimdiden merak konusu oldu!

Kahramanmaraş’ın tescilli sarı altını gün sayıyor! Fiyatlar şimdiden merak konusu oldu!
Kahramanmaraş’ta coğrafi işaret tescilli Abbas inciri için üreticiler hasat mevsimini heyecanla bekliyor.

Onikişubat ilçesinin Fatmalı, Kurtlar, Cücelli, Önsen ve Kızıldamar mahallelerinde yetiştirilen Abbas inciri, kendine has rengi, aroması ve iriliğiyle dikkat çekiyor.

Abbas inciri üretimi yılda yaklaşık 1200 ton civarında gerçekleştiriliyor. Bölgedeki hasat mevsimi ise her yıl ağustos ayında başlayıp yaklaşık bir ay boyunca devam ediyor. Üreticiler, bu özel incirin hasadı için hazırlıklarını tamamlamış durumda.

ABBAS İNCİRİ FİYATLARI MERAK KONUSU

Bu yıl Mersin’de hasadına başlanan beyaz incirin kilosu 100 liradan satışa sunulmuştu. Kahramanmaraş’ın Abbas incirinin fiyatı ise şimdiden merak konusu oldu. Üreticiler, bu eşsiz incirin hak ettiği değeri bulması için umutlu olduklarını belirtiyor.

05-2022-01-agustos-05-agustos-11-20220827-2-54872513-80227627.jpg

Kahramanmaraş’ta yetiştirilen Abbas inciri, sadece bölge ekonomisine katkı sağlamakla kalmayıp aynı zamanda Türkiye genelinde ve uluslararası pazarlarda da adını duyurmayı hedefliyor. Coğrafi işaret tescili sayesinde kalitesi tescillenmiş olan bu incir, önümüzdeki hasat döneminde de damakları tatlandırmaya devam edecek.

BÖLGE EKONOMİSİNE KATKI

Abbas inciri, Kahramanmaraş’ın tarımsal üretiminde önemli bir yer tutuyor. Bu özel ürün, bölgedeki üreticilere ekonomik anlamda büyük bir destek sağlıyor. Hasat mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte üreticiler, incirlerinin kalitesini korumak ve en iyi şekilde pazara sunmak için titizlikle çalışıyor. (Ömer Kebeli)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.