Kahramanmaraş'ta Ev Sahipleri ve Kiracılar İçin yeni dönem! Artık kira artışı böyle belirlenecek!

Kahramanmaraş'ta Ev Sahipleri ve Kiracılar İçin yeni dönem! Artık kira artışı böyle belirlenecek!
Kahramanmaraş'ta kira artışında iki yıldır uygulanan yüzde 25'lik sınır, bugün itibarıyla sona erdi.

Yeni dönemde kira artışları, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) oranlarına göre belirlenecek.

Ev sahipleri, TÜFE oranını aşamayacak ve zam dönemi Temmuz öncesinde olan kiracılardan bu yıl için yeni bir artış talep edilemeyecek.

KİRA ARTIŞINDA YÜZDE 25'LİK SINIR SONA ERDİ

Son iki yıldır Kahramanmaraş'ta kira kontratlarını yenileme dönemlerinde uygulanan yüzde 25'lik zam sınırı bugün sona erdi. Bu uygulamanın sona ermesiyle birlikte kiralarda yeniden tüketici enflasyonu (TÜFE) belirleyici olacak. Kira artış oranı, on iki aylık ortalama enflasyona göre hesaplanacak.

TEMMUZ AYINDA KAHRAMANMARAŞ'TA KİRA ARTIŞ ORANI NE KADAR OLACAK?

Kahramanmaraş'ta Temmuz ayı kira artış oranı, Haziran enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla netleşecek. Haziran ayı enflasyon verileri, 3 Temmuz 2024 Çarşamba günü saat 10.00'da açıklanacak. Ev sahipleri ve kiracılar, bu tarihten sonra zam belirleme döneminde 12 aylık ortalama enflasyonu dikkate alacak.

HAZİRAN AYINDA KAHRAMANMARAŞ'TA KİRA ZAM TAVANI NE KADARDI?

Haziran ayı kira zam tavanı, Mayıs enflasyon verilerine göre belirlendi. Mayıs ayında 12 aylık ortalama enflasyon yüzde 62,51 olarak açıklandı. Bu nedenle, kontrat süresi dolan iş yeri sahipleri, kiralarını yüzde 62,51 oranında artırabildi. Ancak, yüzde 25 zam sınırı halen uygulandığı için bu oran konut kiralarında geçerli olmadı.

KAHRAMANMARAŞ'TA YENİ KİRA ARTIŞ DÖNEMİ BAŞLADI

Kahramanmaraş'ta ev sahipleri ve kiracılar, kira artış dönemlerinde artık 12 aylık ortalama enflasyon oranlarını dikkate alacak. Bu yeni dönemde, kira artışları TÜFE oranlarına göre belirlenecek ve yüzde 25'lik sınır uygulanmayacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.