Kahramanmaraş’ta kesenin ağzı açılıyor! Bu şartı sağlayan 5 bine kadar destek!

Kahramanmaraş’ta kesenin ağzı açılıyor! Bu şartı sağlayan 5 bine kadar destek!
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının ihtiyaç sahibi ailelere verdiği destek Kahramanmaraş'ta da devam ediyor. Belirli şartları sağlayan ailelere 5 bin TL tutarında yeni yardım yapılacak. İşte detaylar…

Dar gelirli ailelere ve ihtiyaç sahiplerine yardımda bulunan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Kahramanmaraş'ta yeni destek programını açıkladı. Özellikle yaşlılar, engelliler ve eşi hayatta olmayan kadınlar öncelikli olmak üzere ihtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik yardımlar sürüyor. Bu kapsamda Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, yeni sosyal yardım programını duyurdu.

AFET-ACİL DURUM YARDIMLARI

Bakanlık, belirtilen şartları sağlayanlara 5 bin TL’ye kadar para desteği yapacağını açıkladı. “Afet-Acil Durum Yardımları” adı altında sağlanacak bu ödeme, yangın gibi afetlerin yanı sıra, sel ve deprem gibi afetlere maruz kalan vatandaşlara verilecek. Afet-Acil Durum Yardımları ödemelerinden Kahramanmaraş'taki afetzede vatandaşlar yararlanabilecek.

YARDIM TUTARLARI

Acil ve temel ihtiyaçlarda 3 bin 500 TL’ye kadar yardım yapılacağı duyuruldu. Yangın, sel ve deprem felaketlerinde ise bu tutar 5 bin TL olacak. Geçimini tarım ve hayvancılık ile sağlayan dar gelirli ailelere de 3 bin liraya kadar ödeme yapılacak.

BAŞVURU SÜRECİ

Başvurular, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı üzerinden Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına yapılacak. Yapılan başvuruların onaylanması halinde bu tutar banka hesaplarına yatırılacak. Detaylı bilgiye ve geniş kapsamlı şartnameye Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının internet sitesi üzerinden ulaşılabilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.