Kahramanmaraş'ta üretici ve tüketici için dondurma üretiminde kurallar değişti!  

Kahramanmaraş'ta üretici ve tüketici için dondurma üretiminde kurallar değişti!  
Türkiye’nin dondurma üretimine öncülük eden Kahramanmaraş’ta, dondurma üreticilerini yakından ilgilendiren bir gelişme yaşandı. Bakanlığın aldığı yeni bir kararla dondurma üretiminde kurallar değişti.

Üretim aşamasına yeni kriterler getirilen dondurmada, meyve oranı en az yüzde 15 olacak. Ayrıca dondurma içinde bulunan fındık, fıstık oranı ise en az yüzde 5 olacak şekilde üretilecek. 1 Ocak 2024’te yürürlüğe giren bu uygulama ile dondurmada kalite artacak.

thumbs-b-c-788bb26f01fe572c55e6d43119318531.jpg

Tarım ve Orman Bakanlığı, Resmi Gazete'de Türk Gıda Kodeksi Dondurma Tebliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ'i yayımlandı. Yayımlanan tebliğe göre, dondurmanın tekniğine uygun ve hijyenik şekilde üretilmesi için yeni kurallar belirlendi.

karisik-meyveli-dondurma.webp

MEYVE ORANI YÜZDE 15 OLACAK

Meyveli dondurmada meyve ve sebze oranının kütlece en az yüzde 15 olmasına kara verildi.

25-antepfistik-reyon-dondurma00-800x550.png

FINDIK, FISTIK, BADEM EN AZ YÜZDE 5 OLACAK

İçerisine fındık, fıstık, ceviz, Antep fıstığı ve badem katılarak üretilen dondurmalarda, toplam çeşni oranının kütlece en az yüzde 5'e ulaşacak.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum