Mahmut Yardımcıoğlu Kahramanmaraş’ta yaşanacak mali felakete dikkat çekti “Önlem alın” dedi!
Yardımcıoğlu, Kredi Garanti Fonu'ndan kullandırılan kredilerde faiz oranının yüzde 10'dan yüzde 60'a çıkarıldığını belirterek, bu durumun istihdam üreten işletmeler üzerinde ağır bir yük oluşturduğunu söyledi ve hükümete çağrıda bulundu.
YÜKSEK FAİZ ORANLARI VE EKONOMİK SORUNLAR
Prof. Dr. Yardımcıoğlu, "6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinden sonra Kredi Garanti Fonu'ndan kredi kullanan 'Deprem Şehirleri', değişken faizin yüzde 60'lara dayanmasının bir sonucu olarak büyük bir felaketle karşı karşıya. Bu durum, şu an için bir beka meselesi haline gelmiştir," dedi.
Hükümetin aldığı yanlış ekonomik kararların, istihdam sağlayan sanayicileri yok olma tehlikesiyle karşı karşıya bıraktığını belirten Yardımcıoğlu, şu şekilde devam etti: "Toplumun her kesimi mutsuzken, sanayicilerin yaşadığı bu 'sevimsiz süreç' tamamen bir beka meselesine dönüşmek üzeredir. Kredileri işyerlerinin onarımında ve üretim sermayesi olarak kullanan işletmelerin borcu katlanmakta ve ödenebilir olmaktan çıkmaktadır. Yükselen faizler ve ödenemeyen krediler, iflas etmek üzere olan firma sayısını artırmıştır. Sanayicilerin bu faizle mücadele edecek gücü kalmamıştır."
DEVLETİN GÖREVİ: SANAYİCİLERE DESTEK OLMAK
Yardımcıoğlu, bölgenin içinde bulunduğu durumu vurgulayarak, "Her şey sayılardan ibaret değildir. Bu bölge, Kahramanmaraş ve çevresi, vebalı bir bölge olmak üzeredir ve buradaki işyerlerinin yarası kangren olmaktadır. Yüzde 10 faizle alınan kredinin faizi yüzde 60’a çıkmıştır. Yükselen faize karşı istihdam üreten işletmelerin yükünü hafifletmek, devlet olmanın bir gereğidir," dedi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.