Yeni Vergi Usul Kanunu KMTSO’da Anlatıldı

Yeni Vergi Usul Kanunu KMTSO’da Anlatıldı
(KMTSO) ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) işbirliğiyle e-fatura, e-defter ve 421 sayılı Vergi Usul Kanuna ilişkin yeni düzenlemeler hakkında seminer düzenlendi.

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) işbirliğiyle e-fatura, e-defter ve 421 sayılı Vergi Usul Kanuna ilişkin yeni düzenlemeler hakkında seminer düzenlendi. 

  Seminerde konuşan Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Daire Başkanı Uğur Doğan, e-fatura ve e-defter uygulamaları hakkında genel bilgileri aktardı. Bugünkü teknolojik imkanlarda her şeyin daha kolay ve herkes için daha ulaşılabilir olduğunu belirten Doğan, “Dünya mevcut teknolojilerle engelsiz ya da daha az engelli bir ortama dönüştü. Sınırların ortadan kalktığını görüyoruz. Bu ortamda e-fatura ve e-defter uygulamasının muhasebe ve vergi uygulaması açısından çok önemli olduğunu düşünüyorum. Dünyanın bir ucundaki hizmet sektöründeki birçok faaliyeti artık dünyanın başka bir ülkesindeki insanlar çok rahatlıkla bilgisayar ya da telefonları kullanarak çözebiliyor” dedi.

aw000648_01.jpg

  Kahramanmaraş Vergi Dairesi Başkanı Cuma Sağlam ise e-fatura ve e-defter uygulamasına Avrupa’da yıllar önce geçildiğini anımsatarak, Türkiye’de bu uygulamanın 2014’te başlayacağını belirtti. Uygulamayla hem işlem süresinin kısalacağını hem de kayıt dışılığın önleneceğini işaret eden Sağlam, şunları kaydetti:

  “Bu konuda en büyük gayret Bakanlığımız ve Gelir İdaresi Başkanlığı içerisinde en ciddi destek, gayret ve emek şu an aramızda bulunan Değerli Daire Başkanımız Uğur Doğan’a aittir. Bu vesileyle kendisine ve ekibine teşekkür ediyoruz. Ayrıca kendilerine yapılan nazik daveti kırmayarak buraya kadar gelmeleri nedeniyle de ayrıca teşekkür ediyoruz. Onun ötesinde de Maliye Bakanımız Mehmet Şimşek bizzat bu konuya olan teşvikleri, katkıları ve gayretleri nedeniyle kendilerini Gelir İdaresi Başkanımız Sayın Mehmet Kilci’ye özellikle teşekkürlerimizi bildiriyoruz.”

  SMMMO Başkanı Arif Şen’de seminerin mükellefler açısından önemini anlattı. Artık kayıt dışılığın izlenmesi ve önlenmesi amacıyla elektronik fatura kullanılması, elektronik defter tutulması zorunluluğu getirildiğini vurgulayan Şen, şöyle konuştu:

  “Petrol piyasası kanunu kapsamında, madeni yağ lisansına sahip olanlar ile bunlardan 2011 yılı mal alımları, mükelleflerde 25 milyon cirosu olanlar ile Özel Tüketim Vergisinin üst sayılı listede malları imal, inşa veya ithal edenler 2011 yılı için 10 milyon TL hasılatı olanlar bu elektronik faturaya geçmek zorunda. Kahramanmaraş’a kadar gelerek bu toplantıya iştirak eden başta Daire Başkanım olmak üzere tüm katılımcılara teşekkür ediyorum.”

  Daha sonra Gelir İdaresi Başkanlığı uzmanları konuyla ilgili detay bilgiler aktararak, uygulamada karşılaşılan sorunlara ilişkin soruları yanıtladılar.

aw000648_02.jpg

Kaynak:

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.