SEKTÖREL ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR…
Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası’nın üzerinde önemle durduğu çalışmalardan birisi de yeni sektörlerin doğup büyümesi.
Bu yönde çalışmalarına ağırlık veren Oda, özellikle savunma sanayi gibi hem milli menfaatlere hitap edecek hem de cari açığın çözümüne katkı sunacak sektörlerin Kahramanmaraş’ta güçlenmesini hedefliyor.
Şehrin sanayileşmesine yeni bir ivme kazandıracak bu sektörlere yönelik
çalışmalar devam ediyor. Şehrin sanayi altyapısı ve ulaşım imkanları yeni sektörler için önemli fırsatlar sunuyor. Savunma sanayine hızlı şekilde adapte olabilecek sektör ve şirketlerle görüşmeler sürdürülüyor.
MARAŞ DONDURMASI TESCİLLENİYOR
‘Maraş Dondurması’ Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası’nın başvurusuyla tescilleniyor.
Maraş Dondurması, Kahramanmaraş ili sınırları içinde yetişen kekik, keven, sümbül ve çiğdem gibi çiçeklerle beslenen keçilerin eşsiz kıvam ve aromaya sahip sütleri ile salebin dondurma ustalarının mahir ellerinde benzersiz bir lezzete ulaştırılması ile elde ediliyor.
Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası’nın 555 sayılı Coğrafi İşaretlerin Korunması Hakkında Kanun Hükmünde Kararname kapsamında Türk Patent ve Marka Kurumu’na yaptığı ‘Maraş Dondurması’ tescil başvuru süreci son aşamaya getirildi. Türk Patent ve Marka Kurumu’nun ilan süreci tamamlandı.
Türk Patent Kurumu ile birlikte gerekli teknik çalışmalar sürdürülüyor. Bu çalışmalar tamamlandığında resmi olarak ‘Maraş Dondurması’ Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası adına tescillenmiş olacak.
İHTİSAS OSB’LER ÖNE ÇIKIYOR
Kahramanmaraş Türkiye’nin en önemli sanayi merkezlerinden birisi olarak ön plana çıkıyor. 1955 yılında ilk fabrikanın temellerini atan Maraş, 24 Ocak kararlarıyla 80’li yılları ve Gümrük Birliği ile 90’lı yılları, 5084 Sayılı Teşvik Yasası ile 2000’li yılları fabrika kurmakla geçiren kent, bugün 1000 sanayi tesisinin faaliyet gösterdiği dev bir endüstri merkezi haline geldi.
Tekstil, metal, kağıt, çimento, gıda sektörlerinin başı çektiği Kahramanmaraş, yılda 5 milyar dolar üretim hacmi ile ülke ekonomisine ve kalkınmaya önemli ölçüde katkı sağlıyor.
Bu kapsamda, organize sanayi bölgeleri çok önem kazanıyor. 1992 yılında kurulan Kahramanmaraş Organize Sanayi Bölgesi tamamen dolmuş durumda.
Türkoğlu ilçesinde, toplam 128 ha alan üzerinde 2009 yılında başlayan Türkoğlu Organize Sanayi Bölgesi’nde parsellerin tamamı yatırımcılara tahsis edilmiş durumda.
Diğer yanda, Elbistan Organize Sanayi ve Bölgesi ve Elbistan’da yapılacak Besi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi çalışmaları da devam ediyor.
Kahramanmaraş’ın ve Türkiye’nin ekonomik ve sosyal kalkınmasına katkı sağlamak ve tekstil sektörünün daha yenilikçi ve daha güçlü bir üretim altyapısına kavuşması amacıyla resmi işlemleri 2012 yılında Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası tarafından başlatılan toplam 497 ha alana sahip Tekstil İhtisas Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili kamu arazilerinin devir işlemleri tamamlandı.
Tekstil İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Kahramanmaraş’ın kalkınmasında çok önemli rol alacak ve küresel ticaretten daha fazla pay almak adına şehrimizde yeni başarı hikayelerinin baş kahramanı olacak.
Kahramanmaraş’ta faaliyet gösteren gıda sanayicilerinin bir araya geleceği Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi ile sektörde endüstrileşme ve kitle üretiminin güçlendirilmesi hedefleniyor. Kahramanmaraş Valiliği ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile birlikte Gıda İhtisas OSB konusunda teknik hazırlıklar sürdürülüyor. Başvuru hazırlıkları ve alternatif alan çalışmaları devam ediyor.
Bunların dışında Erkenez, Aksu, Kılılı gibi sanayi bölgeleri ile ilgili olarak da ıslah osb müracaatları yeni çıkacak olan yönetmeliğe göre revize edilerek yeniden projelendirilecek. Böylece daha düzenli bir sanayileşmenin altyapısı oluşturulacak.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.