KSÜ Rektörü ve Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Durmuş Deveci de konuşmasında Kahramanmaraş’ın bilim ve teknoloji üssü olan Teknokent’in daha iyi noktalara taşınabilmesi için şehir, sanayi ve Üniversitenin güçlü işbirliğinin önemine değinirken, Kahramanmaraşlı işadamlarına Üniversitede yürütülen projeler ve ödenek yetersizliği nedeniyle bekletilen hizmet binaları için destek çağrısında bulundu.
KSÜ’de birçok yeni hizmet binasının inşaatının devam ettiğini belirten Rektör Deveci, gerekli ödeneğin verilmesi halinde iki yıl içerisinde Üniversite altyapısın eksiksiz olarak tamamlanabileceğini vurguladı.
Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bilim ve Teknoloji Genel Müdürü Doç. Dr. Elife Ünal ise konuşmasında bakanlık olarak Teknokentlerin daha işlevsel olabilmesi adına yürütülen faaliyetlere ilişkin bilgiler verdi.
Son olarak konuşan Teknokent Genel Müdürü Doç. Dr. Mahit Güneş, 2011 yılında kurulan Teknokent bünyesinde yürütülen başarılı projelere ilişkin bilgilendirme sunumu yaptı. Kurulduğu günden bugüne Teknokentte 10’u Tubitak,4’ü Santez olmak üzere toplam 50 Projenin tamamlandığını ve 48 devam eden proje bulunduğunu belirten Güneş, tüm bu başarıların göstergesi olarak TGB endeks sıralamasında Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından iki kez ödüle layık görüldüklerini söyledi.
Açılış konuşmalarının ardından Kahramanmaraş Teknokent idare binası ve kuluçka merkezi binasının temeli protokol üyeleri tarafından dualar eşliğinde atıldı.
Mevcut binasında kısıtlı fiziki imkânlara rağmen 30’u aşkın firmaya hizmet veren Teknokent 6500 metrekare kapalı alana sahip yeni binasının tamamlanmasıyla 61 yeni ofis ile hizmet sunabilecek. Binanın tamamlanmasıyla birlikte büyüyen Teknokent’in Kahramanmaraş’a, üniversiteye ve bölgeye çok önemli yatırımlar kazandırması hedefleniyor.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.