1,1 Milyar Tl’lik Dev Şehir Hastanesinin Temeli Atıldı

1,1 Milyar Tl’lik Dev Şehir Hastanesinin Temeli Atıldı
Kocaeli’de yapılacak bin 180 yatak kapasiteli Kocaeli Şehir Hastanesi’nin temel atma töreni, Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın katılımıyla gerçekl...

Kocaeli’de yapılacak bin 180 yatak kapasiteli Kocaeli Şehir Hastanesi’nin temel atma töreni, Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın katılımıyla gerçekleşti. Temel atma töreninde konuşan Bakan Işık, "Türkiye eğer asgari ücretini daha yukarılara çıkarmak istiyorsa, ilaç ve tıbbi cihaz sektörüne daha fazla yatırım yapmak zorunda" dedi.

Kocaeli’de sağlık alanında büyük bir yatırım daha hayata geçiriliyor. Kocaeli’nin İzmit ilçesinde yapılması planlanan Kocaeli Şehir Hastanasi’nin temeli, Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın katılımıyla atıldı.

1,1 MİLYAR TL’LİK DEV HASTANENİN TEMELİ ATILDI

Yaklaşık 1 milyar 100 milyon TL’ye mal olacak, 6 ayrı bina şeklinde 322 bin metrekare alana kurulacak bin 180 oda kapasiteli Şehir Hastanesi’nin, 3 bin 390 araçlık kapalı otoparkı ve 75 bin metrekarelik yeşil alanıyla Marmara Bölgesi’nin sağlık üssü olması hedefleniyor. Düzenlenen törene Bakanlar Fikri Işık ve Dr. Mehmet Müezzinoğlu’nun yanı sıra Kocaeli Valisi hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak, İl Sağlık Müdürü Mürsel Durmaz, siyasi partilerin il ve ilçe başkanları ve yerel yöneticiler, çok sayıda protokol davetlisi ve vatandaşlar katıldı.

"ASGARİ ÜCRETİ ARTTIRMAK İÇİN SAĞLIKTA YERLİ ÜRETİM ŞART"

Temel atma töreninde konuşan ve Türkiye’nin son 12 yılda en büyük yatırımlardan birini de sağlık sektöründe gerçekleştirdiğini dile getiren Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, “2014 yıllında ilaç sektöründe ithalatımız 4.7 milyar Dolar, ihracatımız ise 856 milyon Dolar. Bu sektör Türkiye’nin en fazla cari açık verdiği sektörlerden bir tanesi. Türkiye’de üretilen kutu ilaçların yüzde 73,5’i yerli üretimden karşılansa bile özellikle katma değeri yüksek ilaçlarda ciddi bir dış ticaret açığımız var. Dünyadaki tıbbi cihaz sektöründeki hacmin 350 milyar Dolar olduğunu belirten Bakan Işık, “Türkiye’de bu rakam 350 milyon dolar. İthalat ise 2.4 milyon dolar. Bakınız Türkiye’de özellikle bu sektörde 30 binden fazla istihdam var. Bu istihdam edilen kardeşlerimiz ortalama aylık ücreti 3 bin 334 TL. Türkiye eğer asgari ücretini daha yukarılara çıkarmak istiyorsa, Türkiye refahını yükseltmek istiyorsa işte ilaç ve tıbbi cihaz sektörüne daha fazla yatırım yapmak zorunda” diye konuştu.

"HASTANE TEKNOLOJİSİ ÜRETEN ÜLKE OLMAK İSTİYORUZ"

Hükümet olarak sağlık sektörünü, özellikle de ilaç ve tıbbi cihaz sektörünü Türkiye’nin gelişmesi noktasında ihtiyaç odaklı bir konu olarak el aldıklarını söyleyen Bakan fikri Işık, “İstiyoruz ki, bu hastaneleri kurarken buradaki cihazları da yerli imkanlarla yönetelim. Tıbbi cihazlarımızda, dünya ile de işbirliği yaparak yerli üretimi arttıralım. Türkiye sadece hastaneye kavuşmakla kalmasın. Aynı zamanda hastane teknolojisini de üreten bir ülke olma seviyesine ulaşsın. Bunun için Sağlık Bakanlığımız’la çok önemli çalışmaları birlikte yürütüyoruz” diyerek son dönemde artan intihar vakalarının genetik olup olmadığı konusunda da Sağlık Bakanlığı ile ortak bir araştırma yaptıklarını dile getirdi.

"BU HASTANELERE BU MİLLET LAYIK DEĞİL DİYEN CHP ZİHNİYETİ VAR"

Bakan Işık’ın ardından söz alan Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu’da hayata geçirmek istedikleri birçok projenin Ana muhalefet Partisi tarafından açılan davalar yüzünden geciktiğini belirtti. Müezzinoğlu, “’Bu şehir hastanelerine, bu millet layık değil’ diyen bir CHP zihniyeti var. Bu hastaneyi muhtemelen bu günlerde açılış planlamalarını yapacakken ne yazık ki bizi 3-4 yıl geciktirdiler. Yürütmeyi durdurma kararları aldılar. Bu zihniyet böyle bir zihniyet. İftira atar, dedikodu yapar, engel olur sonra da kalkar ‘Halkçıyım’ der. Lafla halkçılık olmaz. Rahmetli Erbakan hocamızın bir sözü vardı, ‘Lafla peynir gemisi yürümez. Halka hizmet etmek için alın teri gerekir, beyin teri gerekir, beyin sızısı gerekir.’ Onlarda bu yok. Ama tarlada iziniz yoksa 7 Haziran harmanında da yüzünüz olmayacak” şeklinde konuştu.

BİN 180 YATAK KAPASİTELİ HASTANE 29 EKİM 2017’DE AÇILACAK

Konuşmaların ardından 1.1 milyar TL’ye mal olacak olan Kocaeli Şehir Hastanesi’nin temeli protokol üyelerinin de katılımıyla atıldı. Ayrıca bakan Müezzinoğlu temel atma töreninde yüklenici firmadan, hastanenin 29 ekim 2017’de açılması sözünü de aldı. İzmit ilçesi Cephanelik bölgesinde temeli atılan dev Şehir Hastanesi’nde 494 yataklık genel hastane, 124 yataklık kalp-damar hastalıkları hastanesi, 246 yataklık kadın doğum hastanesi, 116 yataklık onkoloji hastanesi, 100 yataklık rehabilitasyon hastanesi ve 100 yataklık yüksek güvenlikli adli psikiyatri hastanesi olmak üzere 6 farklı ünite ile hizmet verecek.

KOCAELİ’DE YAPILACAK BİN 180 YATAK KAPASİTELİ KOCAELİ ŞEHİR HASTANESİ’NİN TEMEL ATMA TÖRENİ,  SAĞLIK BAKANI DR. MEHMET MÜEZZİNOĞLU VE BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANI FİKRİ IŞIK’IN KATILIMIYLA GERÇEKLEŞTİ.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.