Adıyaman Platformu Kuruldu!
Sözcülüğünü GAP gazeteciler birliği genel başkanı Zeynel Abidin Kıymaz, editoryasını Eğitimci Mehmet Ali Alkuş ve Yazar Suat Tekin’in yaptığı platformun, genel sekreterliğini de İşadamıHakan Karaaslan yapacak.
İlk istişare toplantısını yapan 20 kişilik istişare heyeti, Adıyaman’ın sorunlarının seslendirilip gündemde tutulması ve takibi için kentte yaşayan, emek veren şehrin insanlarının elini taşın altına koymasının şart olduğuna dikkat çekildi.
PLATFORMUN SÖZCÜSÜ ZEYNEL ABİDİN KIYMAZ
İstişare toplantısının açılış konuşmasını yapan GAP gazeteciler birliği genel başkanı Zeynel Abidin Kıymaz‘büyük bir felaket yaşadık. Felaketinde sıcaklığı hala devam ediyor ve uzun yıllar da bu felaketin izleri silinmeyecek gibi’ dedi.
KIYMAZ ‘İçinde yaşadığımız kentte, bu felakette kayıp veren ama sağ olarak felaketten çıkan insanların, hemşerilerimizin, torunlarımıza yaşanabilir bir kent bırakma borcu var.
Adıyaman’da kentin dinamikleri arasında bir kopukluk var, bu kopukluk depremden önce de vardı.
Bu deprem felaketi bütün ayrılık gayrılıkları bir kenara bırakıp hemşeri dayanışmasına en çok ihtiyaç duyulan günlerdir.Siyasi parti vs ayrılıkları bir kenara bırakarak dayanışma içerisinde olma zorunluluğu doğurmuştur ve olmak zorundayız.
İlk toplantımızı özellikle kent merkezinde en az 50 yıldır yerleşik hemşerilerimiz arasında bu kopukluğu giderip. Sonra ki toplantılarımızda il genelinde yaşanan bütün sorunları sahiplenerek, bütün hemşerilerimizle dayanışma içerisine girerek, il merkez başta olmak üzere, ilçelerde, beldelerde ve köylerimizde yaşanan ortak sorunlara kamu nezdinde birlikte dikkat çekmek ve sorunun çözme kavuşmasının takibini birlikte yapmaktır’ dedi.
Kemal Aslan (İşadamı): MEMLEKETTE HERKES BİR TAŞ ÜSTÜNE BİR TAŞ KOYMALI
Adıyaman’ımız büyük bir felaket yaşadı. Duyarlı bir iş adamı ve Adıyamanlı olarak felakettin ilk gününden itibaren üzerimize düşeni yapmaya çalıştık. Maddi manevi olarak hemşerilerimize kol kanat germeye çalıştık.
Kiminin duası, kiminin parası, kimininde hem duası hem parasıyla kente katkı sunması lazım.
M.AliAlkuş (Eğitimci): PLATFORMUN İLKELERİ VE HEDEFLERİ YAZILMALI
Bu platformun kurulmasını önemsiyorum. Deprem sonrası yapılan çalışmaların izlenmesi sivil toplum örgütü olarak takibinin yapılması için gerekliydi. İnşallah ta bu beraberlik memlekete faydalı sonuçlar çıkarır.
Hasan Akbaş (Mimar): HERKES İMKANI NİSBETİNDE KATKI SUNMALI
Deprem felaketinden kentimiz büyük zarar gördü, insanlarımız ağır kayıplar verdi. Hepimizin acısı sıcaklığını koruyor. Depremden önce mesleğimde ara vermiştim emekli olarak yaşıyordum. Bugün mimarlığım mühendisliğime ihtiyaç duyulduğunu fark ettim vergi dairesine başvurdum işbaşı yaptım. Herkes bu kente ne yapabilir bu noktadaelinden geleni yapması lazım.
Hakan Karaaslan(İşadamı): ADIYAMAN İÇİN ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYACAĞIZ
Güzel düşünceler taşıyan duyarlı hemşerilerimizi burada ağırlamaktan şeref duydum. Bu günkü gibi toplum yararına faydalı her proje için bütün imkanlarımla sizlerle beraberim. Toplantıya iştirakiniz için teşekkür ederim.
Suat TEKİN (Yazar): ADIYAMAN’IN ORTAK AKLA İHTİYACI VAR
Bu ana kadar yapılan konuşmalardan da anlaşılıyor ki Adıyaman'ın bu platforma ihtiyacı var ve herkes katkı vermeye hazır ve istekli.
Ve yine anlaşılıyor ki zaman kaybetmeden platformun ilkeleri, amacı ve kapsamını belirleyen hususlar ve hiyerarşisi belirlensin isteniyor. Bizlere düşen de bu istekleri bir an önce yerine getirmek. Hem de acilen... Adıyaman'ın ortak akla, dayanışmaya ve güç birliğini her zamankinden daha fazla ihtiyacı var. Hiçbirimizin bundan geri durmaya hakkı yok. Bu ülkenin en güzel coğrafyasında yaşıyoruz. Zengin bir kültüre sahip. Yeterli kaynak var. Su, orman, bitki... Platformu oluşturan, katkı veren herkese teşekkürler.
Abuzer Karaaslan (Muhasebeci): GÜN YARDIMLAŞMA DAYANIŞMA GÜNÜ
Büyük bir felaket yaşadık. Her taraf yıkıldı. Bir yandan şehir yeniden inşa ediliyor. Her tarafta yapılması gerekli olan çalışmalar var. Bu aşamada yapılan işleri kamuoyu adına denetleyen STK’lara basına medyaya ihtiyaç var. Bu kentte yaşayanlarında bu meselede her birinin katkısı olması lazım.
Növfel Bozdoğan (Spor adamı): HER ALANDA YAPILACAK İŞLER VAR
Böyle bir platform olmasına ihtiyaç var. Dert çok, problem çok, bunların hepsinin toplum adına takibi de bir sorumluluk. Bu açıdan bizleri bir araya getiren Zeynel Abidin Kıymaz’a teşekkür ediyorum.
Mithat SOLGUN(Emekli Bürokrat): PLATFORMUN AMACINA ULAŞMASINI DİLİYORUM
Burada güzel şeyler konuşuluyor, güzel temennilerde bulunuluyor. Mesele bu seslendireceğimiz talep ve istemlerin duyulup ona kulak verilmesidir.
Yönetenler bu sese kulak verdiklerinde Platform amacına ulaşır. İnşallah platform amacına ulaşır.
İsmet AÇIKGÖZ(İş adamı): KENTİN DAYANIŞMAYA İHTİYACI VAR
Burada birlikte olduğumuz hemşerilerimizin çoğunluğuyla deprem sonrası il defa bir araya geldik. Bu bile platformun sayesinde oldu. Bu platform güzel başladı güzelde devam eder.
Murat Çeliker (Gazeteci): SESİMİZİ DUYURALIM
Bu kentte yaşayanların sorunlarının çözümü için birlik olup sesimizi duyurmamız lazım. Platformun talepleri kararları en üst seviyede kimselere duyurulmalı sorunların takibini birlikte yapalım.
Kadir Öksüz (Emekli Bürokrat): PLATFORM ULAŞIM SORUNUNU ÖNCELİKLİ ELE ALMALI
Adıyaman platformu kurulması güzel oldu. Adıyaman’ın çok sorunu var fakat ulaşım sorunu öncelikli ele alınmalı.
Ali Murat Bilgiç (Avukat): ADIYAMAN’IN BİRLİK BERABERLİĞE İHTİYACI VAR
Depremin yarattığı yıkım büyük. Can kaybı büyük ve sorunlarda büyük. Her kesim ayrı ayrı sorun yaşıyor. Bir yandan kalıcı konutlar yapılıyor diğer yandan yıkımlar devam ediyor.
Çarşı projesi için özel olarak konuyu takip edip ve hemşerilerimiz mağdur edilmeden bir an evvel çarşı projesi yapılıp hayata geçirilmeli.
Orhan Tohumcu (İşadamı): DAYANIŞMAYI ARTIRMALIYIZ
Uzun müddettir bir araya gelemediğimiz hemşerilerimizle bu vesileyle bir araya geldik. Platformun hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Dayanışmayı artırmalıyız.
Hasan Toprak (Esnaf): Adıyaman’ın birlik beraberliğe ihtiyacı var.
Biz Topraklar ailesi olarak her zaman Adıyaman’la ilgili her konuda duyarlı davrandık. Bu günde bize ne düşerse hemşerilerimizin emrindeyiz.
Zeynel Karaaslan(Muhasebeci): PLATFORM GEREKLİYDİ
Adıyaman’da çok sayıda dernek vs var. Fakat Adıyaman’ın sorunları çok böyle bir platformla da toplumsal meselelere duyarlılık gösterilmesi faydalı olur.
Haber: GAP olay
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.