AK Parti’li Mahir Ünal: Sosyal medyada oluşturulan provokasyonlara karşı dikkatli olmalıyız

AK Parti’li Mahir Ünal: Sosyal medyada oluşturulan provokasyonlara karşı dikkatli olmalıyız
AK Parti Grup Başkanvekili ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, başkent Ankara’da meydana gelen olaylar hakkında açıklamalarda bulundu. Ünal, sosyal medyada oluşturulan dezenformasyona karşı son derece dikkatli olmalıyız” dedi.

Ankara'nın Altındağ ilçesinde yabancı uyruklu bir grupla Türk grup arasında kavga çıkmış, yaşanan olayda bir Türk genci hayatını kaybetmişti. Olayın duyulması üzerine bölgedeki vatandaşlar ayaklanırken, kızgın vatandaşları Altındağ Kaymakamı başta olmak üzere birçok polis ekibi sakinleştirmişti.

Altındağ’da yaşanan olay, AK Parti Grup Başkanvekili ve Kahramanmaraş Milletvekili Ünal’ın da gündemindeydi. Olayda hayatını kaybeden Emircan Yalçın’ın ailesine başsağlığı dileyen Ünal, sosyal medyada dolaşan asılsız bilgilere itibar edilmemesi çağrısında bulundu. Ünal, “Burada iki tip provokatör var. Bir mülteci kılığında davranan provokatörler var, bir de bu mesele üzerinden provokasyon yapan, kışkırtan ırkçı bir dil kullananlar var. Bir ülkede hiçbir siyasetçinin ve hiçbir gazetecinin, hiçbir akademisyenin gelişmiş hiçbir demokraside ırkçı söylemlerle toplumda dezenformasyon oluşturmasına ve provokasyon oluşturmasına asla müsaade edilmez. Bu olaylarla failler yakalandı ve devletimiz gereğini yaptı. Bu konuda provokasyonlara ve özellikle sosyal medyada oluşturulan dezenformasyona karşı son derece dikkatli olmamız ve ilgili resmi kurumların açıklamalarına itibar etmemiz gerekmektedir” dedi.

Mahir Ünal, vatandaşlardan sağduyulu olunması gerektiğini söyleyerek, şu ifadelere yer verdi: “Tabi ki siyasi rekabet başka bir konu, ülkemizi ilgilendiren toplumun kesimlerini ilgilendiren, kamu düzenini ilgilendiren, birliğimizi ve beraberliğimizi ilgilendiren konularda sağ duyulu yaklaşım sergilenmeli ve provokatif açıklamalar yapmamayı, sorumlu siyasetçi dili ve tavrı içerisinde olmamız gerekiyor. Çünkü hepimiz aynı ülke içerisinde yaşıyoruz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.