Akşener: Andımız büyük ve güçlü bir Türkiye'ye duyduğumuz özlemdedir
İYİ Parti TBMM Grup Toplantısı, Hira Zümra Demirci isimli öğrencinin, kürsüden Andımız'ı okutmasıyla başladı.
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, konuşmasının başında Demirci'ye teşekkür ederek, "Umarım birileri duymuştur. Bu arada 'İyi dersler arkadaşlar.' dedi, onu da unutmayalım." ifadelerini kullandı.
Çanakkale Zaferi'nin 106. yıl dönümü vesilesiyle yarın bu şehre bir ziyaret gerçekleştireceğini belirten Akşener, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün şehitleri rahmet, minnet ve şükranla andı.
Akşener, şöyle konuştu:
"Andımızın sözleri ağır gelenler, elbette Andımız'ı yasaklamak ister. Küçüklerini korumak yerine, onlara göz dikenler, elbette Andımız okunmasın isterler. Oy hesabı dışında, büyüklerini sayıdan saymayanlar, yaş almışına, emeklisine sahip çıkmayanlar, elbette Andımız duyulmasın isterler. Yandaşını milletinden çok sevenler, yükselme ve ileri gitme idealini içine sindiremeyenler, elbette Andımız bilinmesin isterler. 'Büyük Atatürk' dendiğinde, kaşıntı tutanlar, çalışmak yerine, çalıp, çırpanlar, elbette Andımız hatırlanmasın isterler. En önemlisi de, 'Türk' demenin bir ayırma değil, bir birliktelik arzusu olduğunu görmek istemeyenler; Türk Devleti'ni, uçuruma sürükleyenler elbette Andımız'ın son cümlesinde şaşkına dönerler. Ama o arkadaşlar hiç kusura bakmasın, bizler hala buradayız, Türk Devleti hala burada, Cumhuriyet hala burada."
İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, Andımız'ın inançlarında, sözlerinde, yaptıklarında, yapacaklarında olduğunu vurgulayarak, "Andımız, milletimize duyduğumuz sevgide, büyük, güçlü ve zengin bir Türkiye'ye duyduğumuz özlemdedir. Andımız, kahraman atalarımızın aziz hatırasında, Atatürk'ümüzün mirasındadır. Andımız, kalplerimizde, andımız ruhumuzda, andımız irademizdedir. O nedenle, andımıza el uzatmaya cüret edenlere inat, bir kez daha (Ne mutlu Türküm diyene.)" şeklinde konuştu.
"ULUSLARARASI İLİŞKİLERDE HER ADIM İNCE HESAPLARLA ATILMALI"
Uluslararası ilişkilerde her adımın ince hesaplarla atılması gerektiğini dile getiren Akşener, Türkiye-Mısır ilişkilerine değindi.
Türkiye ile Mısır arasındaki diplomatik ilişkilerin 2013 yılında kesildiğini belirten Akşener, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun, Mısır'la yeni bir döneme girileceği yönünde açıklamalar yaptığını söyledi.
Akşener, Türkiye'nin tüm ülkelerle, sağlıklı ve istikrarlı ilişkiler kurmasını istediklerini bunu da ABD veya Avrupa'nın isteğiyle değil Türkiye'nin kazanması için arzuladıklarını kaydetti.
Hükümetin Türkiye'yi, Orta Doğu'da yalnızlaştıran politikalarını sorgulayacaklarını ifade eden Akşener, şöyle konuştu:
"Türkiye'nin Cumhurbaşkanı, Mısır'a niye küstü, şimdi niye barışıyor? Hayır mı şer mi? Bilmek isteriz. Ve kaybedilen zamanın, tepilen fırsatların, hesabını kim verecek? Elbette öğrenmek isteriz. Bu, milletimizin bize verdiği sorumluluğun gereğidir."
Meral Akşener, 2013'ten sonra Mısır'la yapılan ihracatın hızla düştüğünü, bu süreçte Türkiye'nin yaklaşık 4 milyar dolarlık ihracat kaybına uğradığını söyledi.
Geçen hafta Şanlıurfa ve Mardin'e gittiklerini belirten Akşener, vatandaşların çok büyük ekonomik sorunlarla karşı karşıya olduğunu gözlemlediklerini kaydetti.
Çiftçilerin özellikle elektrik dağıtım şirketinden şikayetçi olduğunu dile getiren Akşener, "Urfa’dan Batman’a, başımızda öyle bir bela var ki hepsini unutturuyor. Nedir o bela? DEDAŞ. Yani herkesin DEAŞ dediği, Dicle Elektrik. Çiftçi ekip biçmek için hevesli, hazır bekliyor. Toprak, bire beş verecek kadar bereketli, hazır bekliyor. Ama öyle bir düzen kurulmuş ki kimsenin dermanı yok. Çiftçimiz, astronomik elektrik faturalarından illallah ediyor. Fatura yetmiyor, gestapo gibi dolaşan, şirket görevlilerinin yazdığı cezalar da çiftçimizin nefesini kesiyor. 300 bin lira, 500 bin lira, hatta 1 milyon lirayı bulan cezalar var." değerlendirmesinde bulundu.
Kaynak:Anadolu Ajansı
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.