Altın Bebek

Altın Bebek
Konya’da çocuk sahibi olamayan ve yıllardır tedavi gören Tayfun ve Rahime Açıl çifti, 8 yıl sonra oluşturulan "Altın yumurta" ile çocuk sahibi olmanın mutluluğunu yaşıyor. Konya’nın Beyşehir ilçesinde...

Konya’da çocuk sahibi olamayan ve yıllardır tedavi gören Tayfun ve Rahime Açıl çifti, 8 yıl sonra oluşturulan "Altın yumurta" ile çocuk sahibi olmanın mutluluğunu yaşıyor.

Konya’nın Beyşehir ilçesinde yaşayan ve 8 yıl önce hayatlarını birleştiren 33 yaşındaki Tayfun ve 28 yaşındaki Rahime Açıl çifti, evlilikleri boyunca çok sahibi olamadı. Yeterli yumurtası olmadığı gerekçesiyle 2 aşılama ve 3 tüp bebek tedavisinden sonuç alamayan Rahime Açıl, umutlarını yitirdiği anda son kez Özel Medicana Konya Hastanesi Tüp Bebek Merkezi’nden Op. Dr. Necati Özçimen’e başvurdu. 1 yıl süren tedavinin ardından Rahime Açıl’ın yumurtalığında, tıp literatüründe “Altın Yumurta” adı verilen yumurta oluşturuldu. Tek bir yumurtayla tedaviye başlayan çift, yumurtanın döllenmesi sonucu çocuk sahibi oldu. Açıl çifti yıllar sonra dünyaya gelen erkek bebeklerine ’Haktan’ ismini verdi.

ÖNCE “ALTIN YUMURTA” OLUŞTURULDU

Açıl ailesinin tüp bebek tedavisini gerçekleştiren Op. Dr. Necati Özçimen, çiftin 1 yıl önce kendilerine başvurduğunu ve 8 yıldır yapılan çeşitli tedavilere cevap vermediğini anlattı. Hastanın gittiği merkezlerde yapılan muayene sonucunda yumurtalıklarındaki yumurta sayısının az ve kalitesinin kötü olduğu söylenerek tedavilerin yarıda kaldığını belirten Özçimen, "Hastanın gebelik şansının az olduğu söylenerek her defasında hüsrana uğrayarak evine gönderilmiş” dedi. Hastanın 1 yıl önce yaptığımız ilk muayenesinde yumurtalığındaki over rezervinin çok az olduğunu gördük. Yumurtalıklarında öncü yumurtası hiç yoktu. Gebe kalma şansı çok azdı. Hastamızın ümidi yoktu, ama azmi çoktu. Azimli olduğu için tedavi yapmaya karar kıldık. Yumurtalıklarında hiç öncü yumurta olmadığı için hemen tedaviye başlamadık. 3 aylık bir tedavi sürecinden sonra üçüncü ayın sonunda sol yumurtalığında bir tane öncü yumurta olduğunu gördük. Bu bizim için yeşil ışıktı. Ardından tedavisine başladık. ’Altın Yumurta’ dediğimiz o yumurtadan tüp bebek yapmaya karar kıldık. Yumurtalığını biraz büyütmek için ilaçlar verdik. Belli boyuta geldikten sonra mikro enjeksiyon yöntemiyle tüp bebek yaptığımızda sonunda gebelik oluşturduk. Ve birinci yılın sonunda sağlıklı 3 bin 200 gram ağırlığında bir erkek bebek dünyaya geldi. Şu anda hastamız ve bebek gayet sağlıklı” diye konuştu.

“HASTALAR UMUDUNU KIRMASIN”

Amaçlarının tüp bebek yapmak değil, eve sağlıklı bir bebek göndermek olduğunu ifade eden Özçimen, “O yüzden binde bir ihtimal de olsa bazen mucize olabiliyor. Allah’ın takdiriyle bazen böyle mucizeleri gerçekleştirebiliyoruz. Hastalarımız hiçbir zaman umutlarını kırmasınlar, sabırlı olsunlar ve doktorlarına güvenip sonuna kadar tedavilerini yaptırsınlar. Normal over rezervi olan bayanlarda tüp bebek tedavisinde yaklaşık 8-10 tane yumurta geliştirip bunları işleme alıyoruz. Fakat over rezervi azalan annelerde ise bazen 1 tane yumurta geliştirebiliyoruz. Dolayısıyla tek yumurtadan gelişen bir bebek olduğu için biz bunlara ’Altın Bebek’ diyoruz” şeklinde konuştu.

“EVE AĞLAYARAK GİTTİM”

Yıllar sonra kucağına aldığı ilk bebeğini öpmeye doyamayan anne Açıl, tedavi sürecini anlattı. 2 kere aşılama, 3 kere de tüp bebek tedavisi gördüğünü ancak yumurtaları gelişmediği için tedavilerde başarılı olunamadığını belirten Açıl, "Ben de ümidimi kesmiştim. Tedaviye 1-2 sene ara verdik. Sonra Necati Özçimen hocamı duydum. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Hastaneden doktorlardan çok memnunum. Tüm ekibine çok teşekkür ediyorum. Tek yumurta olduğu için çok ümidimiz yoktu. Otobüste giderken bir tane yumurta döllendi dediler. Çok sevindik, ağlayarak gittik evimize. Sonra canlandı dediler, daha çok sevindik. Herkese tavsiye ediyorum. Rabbim herkese nasip etsin. Ümidini kesenler hiç vazgeçmesinler. Eşim de ben de çok mutluyuz" ifadelerini kullandı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.