Aşırı Terlemeye Botoxlu Çözüm

Aşırı Terlemeye Botoxlu Çözüm
FBM Tıp Merkezi Medikal Estetik Hekimi Hülya Ettekin, koltuk altı, avuç içi bazen de ayak tabanında görülen lokalize hiperhidrozis yani bölgesel aşırı terlemenin giderilmesinde botoxun başarı ile uygu...

FBM Tıp Merkezi Medikal Estetik Hekimi Hülya Ettekin, koltuk altı, avuç içi bazen de ayak tabanında görülen lokalize hiperhidrozis yani bölgesel aşırı terlemenin giderilmesinde botoxun başarı ile uygulanan bir medikal tedavi olduğunu söyledi.

Özellikle yaz aylarında büyük sorun olan aşırı terlemenin cerrahi dışı tedavisinin mümkün olduğunu belirten Hülya Ettekin, “Botox ile terleme tedavisi ilgili bölgelerdeki ter bezleri çevresindeki düz kasların ve bu kaslara gelen sinirlerin blokajına dayanan bir yöntemdir. Aşırı terlemesi olan losyon-krem kullanımı gibi yöntemlerle terlemesinin önüne geçemeyen, cerrahi tedavi istemeyen kişilerde seçilebilecek en güvenli mini invaziv işlemdir” dedi.

AŞIRI TERLEMEDE UYGULANAN BOTOX NEDİR VE NASIL ETKİ EDER?

Bir mikroorganizmanın laboratuvar ortamında masumlaştırılmış toksininden oluşan botoxun, ter bezlerinden ter yapımını baskılayarak etki ettiğini ifade eden Ettekin, “Botox tedavisini koltuk altı, avuç içi, ayak tabanı gibi vücut bölgelerinde oluşan her türlü terlemede uygulamak mümkündür. Bu tedaviler gebelik, emzirme ve ilaç içeriğine duyarlılık gibi durumların varlığında uygulanmamalıdır. Yine bazı nöromusküler ve motor nöron hastalıkları olarak bilinen sinir veya kas hastalıklarına sahip kimselerde uygulamalar özel dikkat gerektirmektedir. Uygulamadan 24 saat öncesinde deodorant ve benzeri ürün kullanımına ara verilmedir. Koltuk altı terlemesi için yapılacak uygulamada kılların tıraş edilmesi yerinde olacaktır. Aşırı terlemede botox uygulaması muayenehane şartlarında gerçekleştirilebilir. Uygulamadan ortalama 15 dakika önce lokal anestezik krem kullanılması hasta konforunu arttırır ve yeterlidir. İşlem süresi ortalama 15 dakika kadardır” diye konuştu.

BOTOX UYGULAMASININ YAN ETKİLERİ VAR MIDIR?

Botox uygulamasında nadiren uygulama alanında morlukların oluşabileceğini belirten Ettekin, “Bu durum kısa sürede geçer. Avuç içi, ayak tabanı uygulamalarında hafif duyu kayıpları yaşanabilir. Bu durum tamamen geri dönüşümlüdür. Tüm bu bilgilerin ışığında aşırı terlemenin lokal olduğu durumlarda ilgili alanlara uygulanması hastanın konforunu arttıran hatta özgüven problemini ortadan kaldırarak sosyal yaşamını destekleyen oldukça sağlıklı bir uygulamadır” şeklinde konuştu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.