Bebeğinizden Sütünüzü Esirgemeyin

Bebeğinizden Sütünüzü Esirgemeyin
Acıbadem Eskişehir Hastanesi Doğum Koçu Eda Arın, emzirmenin önemini vurguladı ve başarılı emzirme süreci için önerilerde bulundu.Başarılı bir emzirme sürecini anlatan Arın, doğum sonrası ilk yarım sa...

Acıbadem Eskişehir Hastanesi Doğum Koçu Eda Arın, emzirmenin önemini vurguladı ve başarılı emzirme süreci için önerilerde bulundu.

Başarılı bir emzirme sürecini anlatan Arın, doğum sonrası ilk yarım saat içerisinde emzirmenin başlatılması gerektiğini belirtti. Emzirirken bebeğin meme ucunu değil etrafındaki kahverengi alanı kavramasının sağlanmasını isteyen Eda Arın, "En iyi emzirme pozisyonu anne ve bebeğin rahat ettiği pozisyondur. Her emzirmede meme tamamen boşalıncaya kadar devam edilmelidir. Memeler aşırı gerildiğinde mutlaka sağılarak boşaltılmalıdır. Fazla süt salınımında süt sağılarak saklanmalı ve bebeğe kaşık veya bardakla içtirilmelidir. Anne sütü asla ateş üzerinde ısıtılmamalıdır. Süt kabı, ılık su içine konarak (ben-mari usulü) ısıtılmalıdır. Süt miktarını artırmak için sık ve doğru teknikle emzirme gerekir. Gece emzirme süt miktarını artırır. Meme bakımı için günlük duş almak yeterlidir. Emzirme döneminde doktor kontrolü olmadan hiçbir ilaç alınmamalıdır"dedi.

BEBEĞİN DOYDUĞUNU GÖSTEREN BULGULAR NELERDİR?

Bebeğin doyduğunu gösteren bulgular hakkında bilgi veren Arın şöyle konuştu;

"Anneler genellikle bebeğin ne kadar emdiğini görmedikleri için bebeğin aç kaldığını ve mamaya başlamak gerektiğini düşünebilirler. Fakat iyi beslenen sağlıklı bir annenin sütü bebeği için yeterlidir. Bebeğiniz huzurlu davranışlar sergiler ve uykusu düzenlidir. Bebeğiniz ortalama 2-4 saatte bir emmek ister. Bebeğiniz günde 6-8 kez açık renkli idrar yapar. Bebeğinizin aylık kilo artışı normaldir. Eğer meme uçlarınız ağrılı, memeler gergin, sütünüz yetersiz, bebeğiniz aç kalıyor ve emmeyi reddediyorsa emzirme tekniğiniz yanlış olabilir. Anne ve bebek arasındaki en özel bağ olan emzirme sürecinde anne sütü, meme sağlığı ve emzirme ile ilgili problemler yaşanırsa sorunun biran önce giderilmesi ve sağlıklı emzirmenin devam etmesi için mutlaka “Bebek Dostu Hastane” unvanı olan bir sağlık kuruluşunda emzirme danışmanı ile irtibata geçiniz.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.