Bu Eylem Başka Eylem !
İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesindeki Çocuk Polikliniğinin bulunduğu binanın depremde hasar görmesinin ardından yıkılması ile kanser tedavisi gören çocukların aileleri mağdur duruma düştüklerini belirterek, hastane bahçesinde eylem yaptı.
İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Hematoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ömer Devecioğlu ise mağduriyetin burada yatamamaktan kaynaklandığını belirterek, "Yoksa hasta tedavisiz kalmıyor” dedi. Çapa’daki İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi’ndeki Çocuk Polikliniği’nin bulunduğu binanın depremde hasar görmesinin ardından kentsel dönüşüm kapsamında yıkılması ile burada tedavi gören çocukların aileleri, mağdur oldukları gerekçesi ile hastane bahçesinde eylem yaptı. İçinde hematoloji, kemoterapi ve kemik iliği transferi gibi ünitelerin bulunduğu binanın yıkılmasının ardından tedavi kapasitesi önce 20’den 9’a ardından 6’ya düştü.
Kapasitenin yetersizliğinden şikayet eden aileler, yıkılmasının ardından otoparka dönüştürülen binanın önünde toplandı. Kanser tedavisi gören çocukların aileleri mağdur duruma düştüklerini belirterek, yatak sayısının düşürülmesinden ve personel sayısının azlığından şikayet etti. Çözüm istediklerini ifade eden aileler, ‘‘Çocuklarımız hep burada tedavi gördü. Durumları burada takip edildi. Başka hastaneye gitsek her şey başa dönecek. Yatak kapasitesi düşürüldü. Hemşire sayısı az. Doktorların sayısı da yeterli değil’’ dedi.
PROF. DR. ÖMER DEVECİOĞLU: “HASTA TEDAVİSİZ KALMIYOR”
İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Hematoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ömer Devecioğlu ise binanın 3 yıl önce deprem yönetmeliği gereğince yıkıldığını ifade ederek, “Yıkıldıktan sonrada hizmet ve eğitim aksamasın diye biz yandaki mono blog binasına geçtik. Tabii bu geçiş sırasında daha önce 20 olan yatak sayımız 9’a düştü. Ama zaten 20 yatak da yetmiyordu. Daha önceki yıllarda 40 yatak ancak yetiyordu. Çünkü İstanbul’un sorunu budur. Birçok hastanede bu hizmetler veriliyor. İstanbul’da toplam 120 civarında yatak var. Biz bunlarla koordineli çalışıyoruz. Buraya gelen hasta olduğunda bize yer yoksa oralarla konuşup o hastanelere yatmasını sağlıyoruz. Bir mağduriyet söz konusudur ama bu mağduriyet burada yatamamaktan kaynaklanıyor. Yoksa hasta tedavisiz kalmıyor” dedi.
Önemli müdahalelerde acil serviste müdahale edildiğini de belirten Devecioğlu, “Lösemi tedavisi uzun soluklu bir tedavidir. Bunun aşamaları var. Acil müdahale gerektiğinde burada acil serviste müdahale ediyoruz. İlik nakilleri bekletilmiyor. Şuan biz ilik nakillerini üniversite olarak yapamıyoruz ama özel iki üniversitede yapılıyor. Şuanda burada ilikten dolayı bekleme söz konusu değildir. Biz burada nakil yapamıyoruz. Tekrar yeniden yapmak için sistemi kurma çalışmalarımız sürüyor. 6 ay içinde yapmaya başlayacağız. Kapasiteyi personel yetersizliğinden düşürdük. Şuanda bir mağduriyet yok ama bir sıkıntı var. Hastaları yatırırken bundan dolayı sıkıntı yaşıyoruz. Binanın yeniden yapılması konusunda üniversitenin çalışmaları da devam ediyor” diye konuştu.
Kaynak:
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.