Deri Ve Zührevi Hastalıklar Uzmanı Prof. Dr. Berna Şanlı:
Deri ve Zührevi Hastalıklar Uzmanı Prof. Dr. Berna Şanlı, günümüzde istenmeyen tüylerden kalıcı olarak kurtulmanın etkili yöntemlerinden olan lazer epilasyonun kansere ya da kısırlığa yol açmadığını söyledi.
Prof. Dr. Berna Şanlı, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, 2014 verilerine göre dünyada yaklaşık 1.3 milyon kişinin lazer epilasyonu tercih ettiğini kaydetti. Lazer epilasyon yaptıranların yüzde 70’inin işlemi tatmin edici bulduğunun verilerle ortaya konduğunu kaydeden Prof.Dr.Şanlı, “Dünyada lazer epilasyona ilgi giderek artıyor. Lazerle istenmeyen kılların kalıcı olarak yok edilmesi işlemi, kozmetik uygulamalar arasında en çok yapılan ilk 5 işlem arasında ve yapılma sıklığı da her geçen gün artıyor. Lazer epilasyon yaptıranların oranı 2000 yılından bu yana yüzde 54 arttı. Bu rakamlar lazer epilasyon işleminin güvenilirliğini ortaya koyuyor. Amerika’da bu işlem için yılda yaklaşık 324 milyon dolar para harcanıyor. Araştırmalar lazer epilasyon yaptıranların yüzde 70’inin lazer epilasyonu oldukça tatmin edici bulduğunu, yüzde 11’inin ağrısız, yüzde 84’ünün ise hafif düzeyde ağrılı bir işlem olarak ifade ettiklerini gösteriyor. Lazer epilasyon tercih edenlerin yüzde 86’sını kadınlar oluşturuyor ve bu işlemde en çok tercih edilen bölge de bikini bölgesi” diye konuştu.
"DOKTOR KONTROLÜNDEKİ LAZER EPİLASYONDAN KORKMAYIN"
Deri ve Zührevi Hastalıklar Uzmanı Prof. Dr. Berna Şanlı, bu kadar yaygın uygulanan lazer epilasyonun, uzman doktor gözetiminde yapıldığı takdirde herhangi ciddi bir risk taşımadığına vurgu yaptı. Uygulanan lazer ışınının deri altına geçme yeteneğinin bulunmadığını ifade eden Prof. Dr. Şanlı, “Dolayısıyla lazer epilasyon işleminin herhangi bir kansere ya da kısırlık gibi durumlara neden olmadığı yapılan araştırmalarda ortaya çıkmış durumda” dedi.
Şanlı, işlemin ayrıntılarına ilişkin verdiği bilgide, her seansta istenmeyen kıllarda yüzde 10 ila 25 azalma sağlanabildiğini belirtti.
TIBBİ BİR UYGULAMA
Konu ile ilgili bilinmesi gereken en önemli noktalardan birinin lazer epilasyonun tıbbi bir uygulama olduğunu bildiren Prof. Dr. Şanlı, “Uygulama öncesinde hasta mutlaka uzman hekim tarafından görülmeli ve uygulamaya engel herhangi bir tıbbi problem açısından kişi değerlendirilmelidir. İşlem, eğitim almış bir lazer operatörü tarafından yapılabilir ama uygulama sırasında mutlaka klinikte gereğinde sürece müdahale edebilecek uzman hekim bulunmalıdır. Lazer ışınıyla işlem sırasında kıl kökünü ve bir miktar çevresindeki deriyi yakacak düzeyde ısı uygulaması yapılmaktadır. İşlem öncesinde kişinin bu uygulamaya engel olacak veya uygulamanın başarısını etkileyecek bir hastalığının olup olmadığı (ki bu kişinin kendisinin ya da lazer operatörünün fark edemeyeceği bir hastalık olabilir) uzman doktor tarafından değerlendirilmelidir” ifadelerini kullandı.
Lazer epilasyonun bazı durumlarda hormonal problemler nedeniyle başarısız olabileceğini kaydeden Şanlı, bazı deri hastalıklarının lazer uygulamasıyla etkin hale gelebileceği uyarısında da bulundu.
Deri ve Zührevi Hastalıklar Uzmanı Prof. Dr. Berna Şanlı, cihazın doz ayarlamasının hastaya göre çok hassas yapılması gerektiğini, dolayısıyla işlemin mutlaka uzman doktor gözetiminde ve sıhhi koşulların sağlandığı bir klinikte yapılması gerektiğini sözlerine ekledi.
Kaynak:
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.