Doğru Beslenin Grip Olmayın

Doğru Beslenin Grip Olmayın
Medical Park Antalya Hastane Kompleksi Beslenme ve Diyet Uzmanı Aysun Yurdakul, mevsim değişikliğinin yaşandığı şu günlerde, beslenmenin hastalıklara yakalanma riskini azalttığını söyledi.Medical Park...

Medical Park Antalya Hastane Kompleksi Beslenme ve Diyet Uzmanı Aysun Yurdakul, mevsim değişikliğinin yaşandığı şu günlerde, beslenmenin hastalıklara yakalanma riskini azalttığını söyledi.

Medical Park Antalya Hastane Kompleksi Beslenme ve Diyet Uzmanı Aysun Yurdakul, sonbahara geçiş dönemiyle ilgili beslenme önerilerinde bulundu.

ŞEKERLİ GIDA TÜKETİMİ ARTIYOR

Mevsim geçişinin yaşandığı şu günlerde hastalıklara yakalanma riskinin de fazla olduğunu belirten Diyetisyen Aysun Yurdakul, “Mevsim değişikliği küçük-büyük herkesi etkileyebilir. Soğuk algınlıkları, bronşit ve grip gibi sıkça görülen hastalıklar, bu dönemlerde değişen havaya bağlı olarak da görülebilir. Aynı zamanda kişilerde mutsuzluk eğilimi hatta buna bağlı olarak da şekerli gıda tüketimi artabilir” dedi.

ÇAY KAHVE YERİNE BİTKİ ÇAYI TÜKETİN

Sonbaharın gelmesiyle hastalıklara yakalanma riski arttığı için vücudumuzun daha fazla vitamin, mineral ve antioksidana ihtiyacının olacağını belirten Diyetisyen Yurdakul, “. Çay ve kahve yerine bol bol bitki çayı içmeye, günde en az iki litre su tüketmeye, yemek öğünlerimizi atlamamaya, meyve sebzeleri bol tüketmeye özen göstermeliyiz” diye konuştu.

VİTAMİN DEĞERLERİ YÜKSEK GIDALARI SEÇİN

Çinkonun; et, balık, süt, yumurta, badem, kabak çekirdeği, kuru baklagillerden alınabileceğinin altını çizen Diyetisyen Yurdakul, “Magnezyumsa; badem, ceviz, fındık, muz, yeşil yapraklı sebzelerden alınabilir. A vitaminini; yeşil yapraklı sebzeler, havuç, kuru kayısı, yumurtadan, E vitaminini; soya yağı, bitkisel yağlar, badem, ceviz, ay çekirdeğinden, C vitaminini; maydanoz, yeşil sivri biber, karalahana, karnabahar, çilek, limon, portakal, greyfurttan karşılayabilirsiniz.”

ÖĞÜN ARALARINI UZUN BIRAKMAYIN

Öğünlerin geçiştirilmemesine ve içerikli olmalarına dikkat edilmesi gerektiğine vurgu yapan Yurdakul, mutlaka çiğ sebzeye yer verilmesi gerektiğini vurguladı. Diyetisyen Yurdakul şöyle devam etti: “Suyu günde en az 2 litre olacak şekilde içmeye çalışın. En az 2 su bardağı az yağlı yoğurt, süt veya ayran tüketin. Bir öğün sebze, diğer öğün mutlaka haşlama ya da ızgara tavuk, balık, köfte tüketin. Öğün aralarını çok uzun bırakmayın, ara öğünlerinizde meyve ve yağlı tohumları tercih edin” dedi.

DOĞRU BESLENME İLE HASTALIKLARA YAKALANMA RİSKİNDEN UZAKLAŞIN.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.