Erkeklerde Sakal Ekimi İkinci Sırada

Erkeklerde Sakal Ekimi İkinci Sırada
Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Atilla Kaya, erkeklerin estetik amaçlı yaptırdığı işlemler arasında saç ekiminden sonra ikinci sırada sakal ekiminin yer aldığını söyledi.Op. Dr. Kaya, bir erkeğin sakalın...

Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Atilla Kaya, erkeklerin estetik amaçlı yaptırdığı işlemler arasında saç ekiminden sonra ikinci sırada sakal ekiminin yer aldığını söyledi.

Op. Dr. Kaya, bir erkeğin sakalının hiç olmamasının ciddi sosyal sıkıntılar meydana getirebildiğini kaydetti.

Köselerin yapısal olarak daha genç göründüğünü ancak erkeksi görünmedikleri için takıntılar yaşayabildiklerini belirten Kaya, hormon eksikliği veya yokluğunda hormon tedavisi ile sakal çıkarma ihtimali olduğunu ancak bunun her zaman mümkün olmadığını vurguladı. Sakal kökü yoksa tedavinin mümkün olmadığını anlatan Op. Dr. Atilla Kaya, sakal çıkarttığı iddiasıyla satılan ürünlerin aldatıcı olduğunu ifade etti. Köselik tedavisinin en etkili çözümünün sakal ekimi olduğunu dile getiren Kaya, şöyle konuştu:

“Sakal ekiminde enseden alınan kökler sakal alanında belirlenen alana doğal açılarıyla ekilmelidir. Sakal bölgesinde yanık izi, yara ya da ameliyat izi, saçkıranlar veya bir başka sebeple dökülme gibi sorunların çözümü sadece sakal ekimiyle olabilmektedir. Sakal ekimi saç ekimi gibi değildir ayrıntıların çok önemi vardır.”

“SAKAL EKİMİ CİDDİ BİR İŞLEMDİR”

Sakal ekiminin inceliklerini anlatan Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Atilla Kaya, “Kökler tek tek ekilmelidir gruplar halinde ekilirse suni ve kötü görünür. Alım 0.6-0.7 milimetrelik uçlarla yapılmalıdır daha kalın uçlarla alım yapılması ensede iz bıraktığı gibi sakalın kötü görünmesine sebep olur. Ekim kanal açılmadan iğne ile delinerek yapılmalıdır yoksa açılan kanallara bağlı iz kalır ve sakallar dik çıkar. Ekilecek kök 30-40 derece açı ile o bölgede var olan kıllara paralel ekilmelidir. Sakal ekimi bir ameliyattır ve yardımcı personellere yaptırılmayacak kadar ciddi bir işlemdir ve bu konuda birikimli uzman doktor tarafından yapılmalıdır. Bin kök, kişiyi köse görünümünden kurtarır ama makul bir sakal görünümü için 2 bin - 6 bin kök arası ekim genellikle tatmin edici sonuç veriyor. Sakal ekiminde kullanılacak kökler duruma göre değişir. Köselik tedavisi amacıyla yapılacağında tek kaynak ense kıllarıdır ve ensede seyrekliğe sebep olmamak için 4-6 bin kökten fazla alınmamalı. Yara ya da yanık izi gibi durumlarda veya dar alandan dökülmelerde sakalın gereksiz boyun kısımlarından da kök alınıp eksik yerlere ekilebilir” diye konuştu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.