Gaziantep Büyükşehir İle Sanko Hastanesi Arasında Tüp Bebek Protokolü
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Özel Sani Konukoğlu Hastanesi arasında tüp bebek yapımı için protokol imzalandı.
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in de hazır bulunduğu protokol, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanvekili Adil Konukoğlu arasında gerçekleşti.
Protokol öncesi basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Başkan Şahin, kadınlar tarafından kendisine yöneltilen tüp bebek soruların çokluğuna dikkat çekti. Şahin, bakanlığı döneminde de böyle bir proje başlattıklarını ve müracaat eden ailelerin yüzde 70’nin çocuk sahibi olduğunu söyledi.
Aynı projeyi şimdi Gaziantep’te hayata geçirmek istediklerini aktaran Şahin, bunu gerçekleştirirken hastanelerden de destek aldıklarını vurguladı. Bu kez Sani Konukoğlu Hastanesi ile bu protokolü yaptıklarını aktaran Şahin, “Bu projeden en alt gelir grubu, sosyal güvencesi olmayan ve bebek sahibi olamayan ailelere Sani Konukoğlu Hastanesi üzerinden destek vereceğiz” dedi.
Müracaatların bizzat Büyükşehir Belediyesi’ne yapılacağını belirten yetkililer, tüp bebekten yararlanabilmek için 24-40 yaş arasında, daha önce hiç tüp bebek denemesi yapmamış olmaları gerektiğini belirtti. Müracaatların ilk etapta 40 kişi ile sınırlı olduğunu ve herhangi bir ücret alınmayacağı açıklandı.
HOME OF ANTEP PROJESİ DE İMZALANDI
Gaziantep’in daha iyi tanıtılması için İpekyolu Kalkınma Ajansı ile “Home Of Antep” projesi de imzalandı. İmza Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya ile Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin arasında yapıldı.
Turizm pastasında Gaziantep olarak daha fazla nasıl yararlanabilmenin yolunu arayacaklarını belirten Şahin, “Birlikte turisti Gaziantep’e nasıl çekeceğiz. Kültürel yapımızı, tarihi dokumuzu insanlara daha iyi tanıtmak istiyoruz. Şehrin rekabet gücünü arttırmak için bu tür projeleri birlikte yapacağız. Markalaşma konusunda nasıl bir çalışma başlattıksa bu alanda da birlikte çalışıp başaracağız” diye konuştu.
Bakan Şimşek ise Gaziantep’e bir kadın elinin değdiğini ve kültür, sanat, turizm, sanayi ile sağlık alanında önemli projelerin gelmeye başladığını söyledi.
2018 yılına kadar sağlık turizminden 9,6 milyar dolarlık gelir ön gördüklerini belirten Şimşek, bunun önemli bir rakam olduğunu kaydetti.
Projeden temel beklentinin Gaziantep’in, Türkiye ve dünyada tanınan marka şehirler kategorisine girmesi için gerekli çalışmalar yapılması olduğu belirtildi. Yol haritasının oluşturulduğu, eylem planlarının detaylandırıldığı bir fizibilite raporunun hazırlanacağı ve Gaziantep’in marka kimliğinin oluşturulacağı belirtildi. Proje bütçesinin 810.100 TL olduğu, uygulama süresinin ise 7 ay öngörüldüğü vurgulandı.
Konuşmaların ardından her iki protokol ilgili kurum temsilcileri ile imzalar atıldı.
Kaynak:
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.