Google’a 2,4 milyar Euro’luk ceza!

Google’a 2,4 milyar Euro’luk ceza!
Avrupa Birliği’nin en yüksek yargı organı, Google’a yönelik 2,4 milyar Euro (yaklaşık 2,65 milyar dolar) para cezasını onayladı.

Ceza, Google’ın kendi alışveriş karşılaştırma hizmetini haksız şekilde öne çıkarması ve bu davranışla piyasa hakimiyetini kötüye kullanması gerekçesiyle verilmişti. Avrupa Komisyonu, 2017 yılında başlattığı antitröst soruşturmasında Google’a bu cezayı uygulamıştı.

Google, Avrupa Komisyonu’nun verdiği karara itiraz ederek davayı AB’nin ikinci en yüksek mahkemesi olan Genel Mahkeme’ye taşıdı. Ancak, Genel Mahkeme, cezayı onayladı. Şirketin daha sonra başvurduğu Avrupa Adalet Divanı da Google’ın itirazını reddetti ve Komisyon’un kararını doğruladı.

Google, ceza kararının kendisini hayal kırıklığına uğrattığını belirtti. Şirket, 2017’de alınan karar doğrultusunda arama sonuçları algoritmalarında önemli değişiklikler yaptığını ve bu değişikliklerle rakip alışveriş karşılaştırma sitelerine daha fazla görünürlük sağladığını ifade etti.

Bu ceza, AB’nin büyük teknoloji şirketlerine yönelik düzenleyici baskılarının bir parçası olarak görülüyor. Avrupa’da Dijital Piyasalar Yasası çerçevesinde Alphabet gibi teknoloji devleri yoğun bir incelemeye tabi tutulurken, ABD’de de Google, reklamcılık faaliyetleriyle ilgili olarak Adalet Bakanlığı tarafından açılan bir antitröst davasıyla karşı karşıya.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.