Irak’tan Türk vatandaşlarına vizesiz seyahat hakkı kararı

Irak’tan Türk vatandaşlarına vizesiz seyahat hakkı kararı
Irak Bakanlar Kurulu, Türk vatandaşlarına yönelik önemli bir vize düzenlemesi yaptı.

Başbakanlık Basın Ofisi'nden yapılan açıklamaya göre, 50 yaş üzeri ve 15 yaşını doldurmamış Türk vatandaşları, umuma mahsus pasaport sahibi olmaları koşuluyla Irak’a vizesiz seyahat edebilecekler.

Irak Bakanlar Kurulu, Türk vatandaşlarına yönelik önemli bir vize düzenlemesi yaptı. Başbakanlık Basın Ofisi’nden yapılan açıklamaya göre, 50 yaş üzeri ve 15 yaşını doldurmamış Türk vatandaşları, umuma mahsus pasaport sahibi olmaları koşuluyla Irak’a vizesiz seyahat edebilecekler.

Bu düzenleme kapsamında, belirtilen yaş grubundaki Türk vatandaşlarının pasaportlarına Irak’taki havalimanları ve sınır kapılarında giriş mührü basılacak. Bu kişiler, Irak’ta 30 gün boyunca ikamet edebilecekler. Bu adım, iki ülke arasındaki seyahatleri daha da kolaylaştırmayı ve iki ülke vatandaşları arasındaki ilişkileri güçlendirmeyi hedefliyor.

KARŞILIKLI VİZE MUAFİYETİ

Daha önce Türkiye, 15 yaşından küçük ve 50 yaşından büyük Iraklılar için vize muafiyeti getirmişti. Bu karşılıklı vize muafiyeti düzenlemeleri, Türk ve Iraklı vatandaşlar arasındaki seyahatleri basitleştirerek, iki ülke arasındaki ilişkilerin güçlenmesine önemli katkılar sağlayacak.

Bu yeni düzenleme, iki ülke arasındaki turizm ve ticaret hareketliliğini artırarak, uluslararası ilişkilerin daha da derinleşmesine zemin hazırlayacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.