Kahramanmaraş Sıcağında Bir Yudum Ferahlık: Meyan Şerbeti

Kahramanmaraş Sıcağında Bir Yudum Ferahlık: Meyan Şerbeti
Yaz mevsiminin kavurucu sıcağı Kahramanmaraş’ta kendini hissettirirken, halkın en çok tercih ettiği içeceklerin başında meyan şerbeti geliyor.

Doğallığı ve ferahlatıcı özelliğiyle bilinen meyan şerbeti, safra kesesi, mide ve bağırsak sağlığına iyi gelirken böbreklerin temizlenmesine de yardımcı oluyor.

BEYİN HÜCRELERİNİ GENÇ TUTUYOR

Meyan şerbetinin tarihi çok eskilere dayanır. 2004 yılında Amerika Birleşik Devletleri’nde yapılan bir araştırma, meyan şerbetinin beyin hücrelerini genç tuttuğunu ortaya koymuştur. Kahramanmaraşlılar ise bu doğal ve sağlıklı içeceği, asitli ve şekerli içeceklere tercih ediyor.

meyam-serbetcisi.webp

“MEYAN ŞERBETİ HER DERDE DEVADIR”

Kahramanmaraş’lı meyan şerbeti satıcısı, meyan şerbetinin böbrek, mide ve bağırsak sağlığına iyi geldiğini belirtiyor.

MEYAN ŞERBETİNİN FAYDALARI

İştah açar.

Nefes darlığı, astım ve bronşite iyi gelir.

Mide rahatsızlıklarına (gastrit, mide ülseri) faydalıdır.

Böbrek kumu ve taşlarının düşürülmesine yardımcı olur.

Mide yanması ve ekşimesine iyi gelir.

İdrar yollarını açar.

Boğaz ağrılarını keser.

Balgam söktürücüdür.

Ilık olarak gargara yapıldığında ağız kokusu ve diş eti rahatsızlıklarına iyi gelir.

Vücuda enerji verir.

9b1d2c47-meyan-koku-serbeti-hazirlanisi.webp

MEYAN ŞERBETİNİN HAZIRLANIŞI

Ufalanmış meyan kökü, bir yemek kaşığı kadar bir sürahi musluk suyuna bırakılır (süzgeç kullanılması tavsiye edilir). Suya katılan meyan kökünün tamamen ıslanması sağlanır ve birkaç saat bekletilir. Şerbetin tadı hafif şekerlidir. Kıvamı koyu olursa su veya buz ilave edilebilir. Şekerli olmasına rağmen, şeker oranı sıfırdır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.