Ramazan’a Nasıl Hazırlanmalı ?
Diyetisyen Raife Bayel, 3 aylarda nasıl beslenilmesi ve Ramazan’a nasıl hazırlanılması gerektiğini anlattı.
Özel Düztepe Yaşam Hastanesi Diyetisyeni Raife Bayel, içerisine girmiş bulunduğumuz 3 ayların yaz mevsimine denk geldiğini ve sıcaklık değerlerinin fazla olmasından dolayı iftarda ve sahurda yiyip içtiklerimize daha fazla dikkat etmemiz gerektiğini kaydetti.
3 ayların girmesiyle birlikte dönem dönem oruç tutulmaya başlandığını aktaran Bayel, “3 aylar girdi ve beraberinde Ramazan’ı bekliyoruz. Dönem dönem oruç tutmaya başladık. Ramazan’ı karşıladığımız ilk günde oruç olayı ile karşı karşıya kalacağız. Havaların sıcak gittiği yaz günlerinde 12 ile 15 bardak arasında su tüketmek özellikle Ramazan ayında çok faydalı olacaktır. Sahurda ve iftarda hafif yemekler tercih etmek ve bir geçiş evresi koymak daha doğru olacaktır. Birkaç meyveyi bir arada yemek yerine su yönünden zengin olan karpuz tercih edilebilir” dedi.
"Aç kalarak kilo vermek bir defa mümkün değil" diyen Bayel, “İftar sofralarını donatarak da kilo verebilmek mümkün değil. İftar sofralarını donatarak, daha fazla tüketerek birçok hastalığa da yol açabilirsiniz” ifadelerini kullandı.
Kaynak:
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.